Rendkívüli: a Maria hurrikán elindult Nagy-Britannia felé? Óriási pusztítás várható!

2017. szeptember 28., csütörtök
Valószínűleg London mindenképpen ítéletidővel fog szembenézni!

A Maria hurrikán már végigsöpört a Karibi-térségen, hihetetlen károkat okozva, hatalmas pusztítást hagyva maga után.

Azonban még nincs vége, a hurrikán továbbra is aktív, és most új fordulatot vehet az útja: Nagy-Britannia felé irányozta magát.

Immáron ugyanis bizonyossá vált, hogy a hurrikán nem csak hogy az Egyesült Királyság irányába indult, de meg is fog érkezni, méghozzá elemi erővel annak partjaihoz.

Sőt, bár nem lesz már annyira pusztító, mint a Karibi-térségben volt, még így is jelentős károkat okozhat, vagy akár emberéleteket követelhet.

Már a hét közben is a ködös, nyálkás, szeles idő fog dominálni, de érdemes figyelni az időjárás-jelentéseket a hétvégi idővel, és Maria közeledtével kapcsolatban.

A meteorológusok jelenleg mind őt, mind a Lee hurrikánt figyelemmel kísérik – mindkét hurrikán kanyarban halad az Észak- Atlanti óceán felett.Az szinte bizonyos, hogy óriási esőzésekre, és hihetetlen széllökésekre lehet számítani, melynek jelentős része Londonban fogja kifejteni a hatását.

Bár a hurrikánok egyre gyengülnek az óceán felett áthaladva, valahogyan mindenképp megérzik majd a londoniak a hatását.

A Maria hurrikán néhány napja csapott le Puerto Rico-ra, és a szigeten lakó 3.5 millió lakos mind áram nélkül maradt. A hurrikánt az elmúlt évszázad legerősebb olyan hurrikánjaként emlegetik, ami az USA egyes területein tombolt. A széllökések néhol a 250 km/h sebességet is elérték.

Hatalmas volt a pusztítás: fákat fordított ki a földből, háztetőket tépett le az ítéletidő, és elektromos vezetékeket rongált meg.

Egyes meteorológiai elemzések szerint az sincs kizárva, hogy a Maria hurrikán időközben össze fog ütközni a Lee hurrikánnal.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány hihetetlen hurrikán


Megtekintések száma: 66889

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet