Rendkívüli: az USA megelőző csapást mérhet Észak-Koreára?

2017. október 13., péntek




Phenjan nukleáris robbanófejjel ellátott ballisztikus rakétát készül felrobbantani a Csendes-óceán felett. Amerika nem fogja ezt szó nélkül hagyni egyes belső források szerint.

Tovább éleződik Amerika és Észak-Korea nagyon mérges viszonya. A két állam egymást folyamatosan nukleáris atomkatasztrófával zsarolja, míg Észak-Korea az egész világot újra és újra megfenyegeti szintén.

Amerika azonban ebből nem kér.

Trump már korábbi interjúiban és megnyilatkozásaiban is utalt már arra, hogy a tárgyalások Észak-Koreával az elmúlt 20 évben mind csődöt mondtak, ezért valószínűleg csak egyetlen megoldás van: a háború.

Egy fegyveres konfliktus esélye hihetetlen módon megnövelné egy kataklizmikus atomháború - vagy csak egyszerű háború - esélyét, melybe bele lenne rángatva idővel Kína, japán és Oroszország is, végül pedig a NATO.

Vagyis egy globális, harmadik világháború van kirajzolódóban.

Phenjan nukleáris robbanófejjel ellátott ballisztikus rakétát készül felrobbantani a Csendes-óceán felett – közölte csütörtökön a Jomiuri Simbun című japán lap amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva.

Amerikai hírforrások szerint, ha az információ igaznak bizonyul, akkor az USA megelőző ellencsapást hajthat végre. Ezzel gyakorlatilag megkezdve a háborút.

Az újság az amerikai védelmi minisztérium meg nem nevezett magas rangú forrását idézve azt írta, az Egyesült Államok kész bevetni fegyveres erőket is, ha a rakéta indítását tényleg megtapasztalja.

A hidrogénbomba felrobbantásáról Kim Dzsongun dönthet csak, sokan kíváncsian várják, mi lesz a lépése, és valóban meglépi-e majd, ezzel egy háború felé sodorva a világot.

Észak-Korea júliusban kétszer hajtott végre kísérletet Hvaszon-14-es típusú ballisztikus rakétával.

Az augusztus végén és szeptemberben végrehajtott kísérletében a közepes hatótávolságú rakéta Japán felett haladt el.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika harmadik világháború észak-korea háború


Megtekintések száma: 58483





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet