Rendkívüli bejelentés: Kína által fejlesztett mesterséges intelligencia percek alatt képes diagnosztizálni a rettegett kórt!

2018. október 11., csütörtök




Új korszakba léphet az egészségügy? VIDEÓ!

Óriási fejlesztést tett le az asztalra a kínai Tencent, akik a londoni Medopad segítségével elkészítettek egy olyan mesterséges intelligenciát, melynek mindössze 3 perc is elég ahhoz, hogy egy betegnél megállapítsa a Parkinson-kórt.

A rendszer működése bár meglepően egyszerű, rengeteg háttéradatot kellett bevinniük hozzá a fejlesztőknek ahhoz, hogy elegendő legyen csak látnia a betegek kézmozdulatait, ebből ugyanis nemcsak magát a betegséget, hanem annak súlyosságát is meglepő pontossággal képes felmérni.

A mesterséges intelligenciát egy londoni kórház adataival töltötték fel, amivel jóval gyorsabb és hatékonyabb lett, mint az eddig használt mérési módszerek, melyekhez elengedhetetlen volt szenzorokat elhelyezni a betegen.

Az MI azonban tízszer gyorsabban, mindössze a kamerás megfigyelés alapján képes eredményt hozni, ezáltal a betegnek nem is kell felkeresni az orvost, elegendő ha a kamera látja, és máris feltérképezhető az állapota.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia egészség mesterséges intelligencia


Megtekintések száma: 46509





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet