Rendkívüli bejelentés: már VISSZAFORDÍTHATATLAN a sarkvidék átalakulása!

2017. december 14., csütörtök
Az amerikai Nemzeti Éghajlati Adatközpont szerint az Arktisz már sosem lesz olyan, mint régen. Az emberiség elbukta a klímaváltozást...

Nem akármilyen vészjósló adatok láttak napvilágot a NOAA szervezet által. A megfigyelések ugyanis egyértelműen azt sugallják, hogy itt a vége.

Az első nagy háborút elbuktuk a klímaváltozással szemben.

Arról van szó, hogy az adatok szerint az Arktisz olyan mértékben változott meg, hogy már sosem lesz olyan, mint régen.

Nem csak a jég és az élővilág pusztulása nagyon nagy, de a folyamat sem lassult, sőt, gyorsulni látszik. Ha ma sikerül is megállítani, akkor is elbuktunk, mivel már nem tud visszaállni az a természetes egyensúly, mely egykor ezen a területen uralkodott.

Az adatokból kiderül, hogy ma már a vékony sarki jég ott a normális.

Bár a legutóbbi sarkvidéki nyár viszonylag hűvös volt, az Arktiszon nem jött létre kellő mennyiségű tengeri jég. A jelek alapján a helyi ökoszisztéma egyáltalán nem egészséges: a levegő és a tenger egyre melegszik, emiatt pedig egyre olvad a hó és a jég.

A 2015-ös és 2016-os időszakok 1900 óta a legmelegebb időszakok voltak a sarkvidéken. Az ősz és a tél is kifejezetten meleg volt, ami visszafordíthatatlan folyamatokat indított el.

A víz hőmérséklete is egyre melegedett, és a jégtáblák, jeges területen alulról kezdett el drasztikusan olvadni.

Összességében egyre zsugorodik a jég területe. A tudósok már évekkel ezelőtt megjósolták, hogy idővel teljesen jégmentessé válhat az arktiszi nyár.

A kutatók azt is kimutatták, hogy a fennmaradó jég állapota sem kielégítő. A jég fiatalabb, vékonyabb és kevésbé stabil, mint a múltban.

Mivel a rosszabb minőségű jégfelület kisebb valószínűséggel marad meg vagy növekszik, kijelenthető, hogy az Északi-sarkvidék átalakulása visszafordíthatatlan.

Ez egy rendkívül komoly pofon a klímaváltozás elleni harcnak, ugyanis azt mutatja, hogy egyelőre legalábbis egyáltalán nincs komoly eredménye.

Ha ez így halad tovább, tényleg egy korábbi jóslat fog valóra válni, miszerint alig 15 éven belül már nagyon komoly hőhullámokkal teli, pusztító nyaraink lesznek, melyek során emberek milliói fognak komoly egészségügyi problémákkal küzdeni emiatt, de sokan lesznek, akik bele is halnak az extrém forróságba.

Már a tavalyi évben is olyan meleg volt egyes helyeken, hogy megolvadtak a kukák, és más utcai tárgyak...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány klímaváltozás felmelegedés arktisz


Megtekintések száma: 155495

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet