Rendkívüli bejelentés: új kezeléssel sikerült legyőznie a rákot egy fiúnak!

2018. október 29., hétfő
Dr. Joerg Krueger a kezelés vezető orvosa elképesztő áttörésről beszélt...

A gyermekkori leukémia különösen tragikus, a betegség gyorsan terjed, és nehezen gyógyítható.

Debbie és Richard Lahti Kanadában, Torontóban is átélték ezt gyermekükkel, nyolc éven át harcolt a betegség ellen, és kétszer visszaesett. 

A leukémiát először a kisfiú, Cameron harmadik születésnapja után fedezték fel az orvosok, ezután a kicsi kemoterápiára járt, ami viszont úgy legyengítette az immunrendszerét, hogy egy sor más fertőzést is összeszedett.

Cameron három éves korától 15 éves koráig harcolt a folyton kiújuló betegséggel. de ezután a kemoterápia már nem működött, és az egyetlen rendelkezésre álló lehetőség Kanadában egy csontvelő-átültetés volt. 

A családnak azonban még akkor is kétségei voltak, és aggódtak az egész életen át tartó mellékhatások miatt, amelyek az eljárás után kialakulnak.

Kerestek, kutattak más lehetőségek után, és ekkor fedezték fel a kiméra antigén receptor (CAR) T-sejtterápia kezelést.

 A CAR-T sejtterápia alapvetően újratervezi a páciens sejtjeit annak érdekében, hogy képes legyen felismerni a rákot és megtámadni, aztán elpusztítani a rákos sejteket.

Általában az immunrendszer nem képes leküzdeni a leukémiás sejteket.

A CAR-T sejtek technológiájával annyit csinálnuk, hogy immunsejteket veszünk ki a páciensből, elküldjük őket a laborba, ahol genetikailag módosítják a limfocitákat – a páciens immunsejtjeit. Így most már felismerik a leukémiás sejteket, mint valami betolakodót, és megtámadják őket

– mondta Dr. Joerg Krueger a kezelés vezető orvosa. 

A kiméra eljárásnak hála Cameron meggyógyult a kezelhetetlennek hitt leukémiából számol be a kanadai Globalnews. 

A gyógymód nagyon ígéretesnek tűnik, de még csak pár országban, köztük az Egyesült Államokban és Kanadában gyógyítanak kimérával.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: nuus

tudomány érdekes egészség orvostudomány


Megtekintések száma: 27193

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet