Rendkívüli: Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága lepleződött le! Erről tudnia kell mindenkinek!

2019. március 11., hétfő




Ebből óriási balhé lesz, tagállamok fognak forrongani...

Brüsszelben titokban azon dolgoznak, hogy a globális migrációs csomagot kötelezővé tegyék azoknak is, akik ezt nem szavazták meg.

Az elmúlt hónapokban több uniós vezető is azt hangoztatta, hogy nem lesz jogi következménye a megállapodásnak.

A Magyarország birtokába került titkos dokumentumból viszont az derült ki, hogy a tagállamoknak figyelembe kell venniük az ENSZ-megállapodást.

Hiába utasította el Magyarország és vele együtt nyolc másik uniós tagállam az ENSZ migrációs paktumát, az Európai Bizottság most ezekre a tagállamokra is rákényszerítené a szerződést.

Az Európai Bizottság Jogi Szolgálata által készített 53 oldalas tanulmányban azt vizsgálják, hogy melyek azok az uniós szerződések, amelyek alapján az összes tagállamban jogilag is érvényesíthetik az ENSZ migrációs paktumát. 

Az elemzésben leírják, hogy a Globális Migrációs Csomagnak jogi következményei vannak az unió tagállamaira nézve és a paktumot figyelembe kell venni az uniós szabályok megszövegezésekor.

A brüsszeli szakértők egyrészt a Lisszaboni Szerződésre hivatkoznak, amely kimondja, hogy az uniónak össze kell hangolnia a humanitárius munkáját például az ENSZ-szel is, másrészt egy 2017-es dokumentumra, amelyben a tagállamok még támogatták a Globális Migrációs Paktum kidolgozásának tervét.

A végeredményt azonban a tagállamok harmada már nem volt hajlandó elfogadni, így a paktumot tavaly decemberben végül Magyarország mellet nyolc másik uniós ország sem szavazta meg. 

A kész dokumentum ugyanis leszögezi, hogy a migrációra az egész világon azonos szabályok kell, hogy vonatkozzanak, a bevándorlók előtt sehol sem lehet lezárni a határokat, és mindenhol a helyiekkel azonos ellátást kell kapniuk.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 6321





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet