Rendkívüli: Észak-Korea kilőtte ballisztikus rakétáit: ezek elérik az USA-t!

2017. november 29., szerda




Amerika végveszélyben? Nukleáris háború jöhet?

Új korszak kezdődhet a világ életében. Phenjan rakétái már képesek elérni az Egyesült Államokat.

És el is fogják érni. Ilyen és ezt összefoglaló üzeneteket osztott meg a világgal a diktatórikus állam médiája nemrégiben.

Az apropó az volt, hogy Észak-Korea újra ballisztikus rakétát lőtt ki, méghozzá olyat, amely elég nagy hatótávval rendelkezik ahhoz, hogy az egész USA területét el tudja érni.

Ez pedig elképesztő veszélyt jelenthet nem csak Amerikára, hanem az egész világra is...

A nukleáris robbanófejjel felszerelhető, minden eddiginél nagyobb teljesítményű észak-koreai rakéta 4475 kilométeres magasságba emelkedett, és 53 percnyi repülés után indítóhelyétől 950 kilométer távolságra csapódott be.

Ezt tudatta a hivatalos nyilatkozat, amelyet egy tévébemondó olvasott be.

A nyilatkozat szerint a helyi idő szerint szerda hajnalban végrehajtott rakétakísérletet előző nap rendelte el az ország legfelső vezetője, Kim Dzsongun.

A virradóra végrehajtott újabb észak-koreai ballisztikus rakétakísérlet után Trump és Abe egyetértett abban, hogy erősíteni kell a két ország "észak-koreai fenyegetéssel szembeállított elrettentőképességét".

Amerika ezzel végveszélybe került, hiszen egy ilyen rakéta elérné a keleti partokat.

Ez azonban még a kisebbik veszély. A nagyobb az, hogy egy ilyen interkontinentális rakétát csak 50%-os sikerrel tudnának eltéríteni és megsemmisíteni, mielőtt becsapódna.

Vagyis 10 kilőtt rakétából 5 biztosan célt érne, és civilek milliói esnének áldozatául az észak-koreai rezsimnek.

Japán kizárólagos gazdasági tengeri övezetében csapódott be. Dél-Korea egyesítési minisztere, Cso Mjung Gjon éppen kedden közölte, hogy a jövő év kulcsfontosságú lesz Phenjan számára, mert a Kim diktatúra megalapításának hetvenedik évfordulóját fogják ünnepelni.

A politikus figyelmeztetett: Phenjan egy éven belül bejelentheti, hogy teljesítette atomprogramját, nukleáris arzenálja készen áll.

Sokan félének attól, hogy az, amit Észak-Korea művel, hamarosan egy hatalmas, egész bolygóra kiterjedő nukleáris háborút indíthat majd el.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség észak-korea


Megtekintések száma: 38520





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet