Rendkívüli felfedezés: megtalálták Jézus első csodatételének helyszínét

2018. szeptember 1., szombat
Ezt senki sem gondolta volna. Sokan már most történelmi jelentőségű felfedezésről beszélnek!

János evangéliumában Jézus a kánai menyegzőn teszi az első csodát, amikor a vizet borrá változtatja. 

Bár a szöveg alapján többé-kevésbé behatárolható, hol lehetett a Bibliában szereplő „galileai Kána”, a történészek mégis hosszú ideje vitatkoznak a pontos helyszínen.

A zarándokok hagyományosan a Kafr Kanna nevű települést keresik fel, ahol templomot is emeltek a csodatétel emlékére, egyes történészek azonban más mai településekkel azonosítják az evangéliumban szereplő helyet.

Izraeli régészek most további olyan felfedezéseket tettek, miszerint a bibliai csodatétel helyszíne valójában a Názárettől 14 kilométerre, Kafr Kannától pedig 5 kilométerre fekvő Hirbet Kána lehet 

– írja a Daily Mail. 

Az egyik környékbeli dombon ugyanis feltártak egy alagútrendszert, amelyeket keresztény szertartások helyszíneként használhattak a késő V. és a VI. században. A helyszínen találtak egy oltárt, felette egy polccal. 

A polcon egy kőkorsó állt, mellette pedig öt további kőkorsónak volt hely. Ez azért fontos, mert a Bibliában hat kőkorsó szerepel.

Dr. Tom McCollough, az ásatás vezetője szerint egészen a XII. századig jártak zarándokok erre a helyszínre. 

A kereszteslovagok korából származó feljegyzések, a zarándokhelyről szóló leírások is nagyban egyeznek a most feltárt alagútrendszerrel.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek bizarr


Megtekintések száma: 17934

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet