Rendkívüli felvételen a Föld felé zuhanó kínai űrállomás!

2018. március 28., szerda




Magatehetetlenül forog az űrben. A hosszú hétvégén fog ránk zuhanni!

Semmilyen távoli parancsra nem reagál, és egyre cska süllyed, így közeledve folyamatosan a bolygónk légköréhez az a kínai űrállomás, melyről egy ideje már tudjuk, hogy a felszínbe csapódik.

Egyes részei a számítások szerint ugyanis elérhetik a felszínt.

Kicsi a valószínűsége, hogy bárkinek a fejére ráhulljon, azonban hatalmas riadalmatz kelthet, ha lakott területre csapódik.

Most egy felvétel készült róla, ahogy magatehetetlenül forog az űrben, miközben haláltusáját vívja a saját létezésével.

Az Európai Űrügynökség a német Fraunhofer Intézetet bízta meg a Tienkung–1 pályájának monitorozásával, az ő adataik nagyban segítenek majd a végső időpont meghatározásában.

A német kutatók a TIRA (Tracking and Imaging Radar) radarrendszerrel követik az űrállomás mozgását, egy hete adtak is ki radarképeket, illetve egy ezekből összefűzött videót az irányíthatatlanul pörgő-forgó szerkezetről.

A becsapódási hely akár még a becsapódást követő napokban, órákban is változhat.

Több millió ember élete, de sokkal inkább anygai javai, tulajdona lehet veszélyben az ESA - Európai Űrügynökség - adatai szerint.

Ha ugyanis városra zuhan, akkor hatalmas károkat okozhat.

Az egyre csak süllyedő, tíz méter hosszú, 8,5 tonnás szerkezet sorsa nagy valószínűséggel március 31-én, szombaton pecsételődik meg. 

De ahogy a pontos időpontot, úgy azt sem lehet egyelőre tudni, mely földrész vagy óceán fölött kell számítani a látványos deorbitális tűzijátékra.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen érdekesség bizarr veszély érdekesm


Megtekintések száma: 96916





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet