Rendkívüli: nyilvánosságra hozták a Kennedy-gyilkosság aktáit több évtized titkosítás után! 50 évnyi titokra kaptunk választ!

2017. október 27., péntek




Megrázó dolgok derültek ki belőle, melyek átírhatják a történelmet!

Óriási előzményei vannak a történelem talán legnagyobb titkosítás feloldási ügyének, ami Kennedyvel kapcsolatos.

Donald Trump amerikai elnök közölte szombaton: nem készül megakadályozni, hogy feloldják a titkosítás alól a John Fitzgerald Kennedy elnök meggyilkolásával kapcsolatos kormányzati iratokat.

Pontosabban azt mondta, hogy elnöki jogkörével élve engedélyezni fogja a hosszú ideje visszatartott és titkosnak minősített JFK-dossziék közzétételét.

John F. Kennedy az Egyesült Államok demokrata elnöke volt 1961-től. 1963. november 22-én Texasban egy nyitott elnöki autóban utazott, amikor távolról lövések érték, és elhunyt.

A hivatalos verzió, azaz a Warren-bizottság szerint Lee Harvey Oswald, egy magányos merénylő végzett vele.

A dokumentumokból egyesek szerint kiderülhet akár az is, hogy a hivatalosan magányos merénylőként számon tartott Lee Harvey Oswaldot a CIA képezte ki, nevelte, és végeztette el vele a gyilkosságot.

Korábban nagy kérdés volt, hogy a CIA, valamint az FBI vezetői rendelkeztek-e olyan visszatartott információkkal, melyekkel megakadályozható lett volna a merénylet.

Sokan vélték úgy ugyanis, hogy a CIA azért nem akarta a dokumentumok nyilvánosságra hozását, mert rengeteg hibát vétettek, így az elnök halálában felelősségük volt.

Már az akták nyilvánosságra hozatala előtt kijelentette Oroszország, hogy ők nem felelősek az elnök halálában mindenféle összeesküvés elmélet ellenére.

Sőt, még Kuba is előre kijelentette, hogy szintén nem érzi magát felelősnek az ügyben.

Olyan dolgok derültek ki a nyilvánosságra hozott dokumentumokból, amikről eddig csak az összeesküvés elméletekben lehetett hallani, és vannak köztük olyanok, amiket korábban már sejteni véltek.

Kiderült, hogy az FBI a merénylőt, Lee Harvey Oswaldot már megfigyelte a merénylet előbb többször is folyamatosan.

Az egyik részlete az aktáknak igen érdekes: ebben Oswald megfigyelése során arról számoltak be, hogy kapcsolatba lépett a szovjet nagykövetséggel Mexikóban.

A nyomozati anyag szerint egy KGB ügynök volt az az "összekötő", akivel telefonon beszélt a merénylő.

Az is kiderül, hogy a szovjetek ugyanakkor Kennedy halála után megrettentek, és komolyan attól tartottak, hogy az USA őket teszi felelőssé a történtekért valahogy - az oroszellenes hangulat és a látszólagos szálak miatt - és interkontinentális rakétákat lőnek ki feléjük.

A jelentések egy része tiszta káosz, sokan még most is elemzik, ezért idővel még nyilvánosságra kerülhetnek megdöbbentő részletek.

Rengeteg vélemény szerint a nyomozati anyagok arra utalnak, hogy némelyik eshetőséggel és verzióval komolyabban foglalkoztak a gyilkosság után, és sokminden szóba jött a hatóságoknál. Azt is levonhatjuk, mint következtetést, hogy a CIA, és az FBI valóban felelős lehet bizonyos szempontból, mivel már a gyilkosságot megelőzően a látókörükbe került Oswald.

Az FBI olyan szinten figyelte meg Oswaldot, hogy az félelmetes.

Egy Mexikóba tartó buszjáraton látták, és még a vele ülők nevei, és a ruházatuk is le volt írva a jelentésekben. Ez októberben volt, 1963-ban, nem sokkal a merénylet előtt.

Az egyik kézzel írott nyomozati anyag egyébként azt is megemlíti, hogy Oswald talán Fidel Castro egyik beépített ügynöke is lehetett, és ezt is vizsgálták a hatóságok, mivel eleinte a szálak alapján nem volt kizárható a dolog.

Ami fontos: az akták nyilvánosságra hozott része nem támasztja alá egyelőre a korábbi összeesküvés elméleteket, miszerint több elkövetője volt a merényletnek, ugyanakkor bizonyos értelemben mégis valóban több résztvevő cselekvése, vagy épp - talán szándékos - hallgatása, cselekvésképtelensége kellett ahhoz, hogy Kennedy elnököt megöljék.

Ami érdekes: NEM AZ ÖSSZES dokumentumot hozták nyilvánosságra, még mindig van több száz, több ezer oldal titkosítva, sokak szerint a mostani nyilvánosságra hozatal mindössze arra szolgált, hogy elodázzák a teljes igazság feltárását, mely még a mostani tényeknél is brutálisabb dolgot rejthet…

OSZD MEG mindenkivel!

rejtély rejtélyek összeesküvés történelem kennedy gyilkosság


Megtekintések száma: 78138





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet