Rendkívüli: szerves védőréteg borítja a szivar alakú, Föld felé közelítő objektumot!

2017. december 19., kedd




Fél méter vastag, senki sem tudja pontosan, hogy mi ez. Egyesek szerint az sem kizárt, hogy egy élet spóráit szétszóró idegen űrkapszula!

Egyre bonyolódik a helyzet az Oumuamua aszteroida körül. legalábbis egyelőre aszteroidaként definiálták, holott szinte semmi nem utal rá.

A NASA vette először észre, és kiderítették róla, hogy nem túl rég lépett be a mi naprendszerünkbe valahonnan a távoli világűrből.

Az azonban nem egyértelmű, mely csillagkép felől érkezhetett, és arra sincs egyelőre túl sok magyarázat, miért szivar alakú a közel 400 méteres anomália.

Sokan felvetették az alakja miatt, hogy talán egy földönkívüli űrszonda, vagy valamiféle űrhajó lehet. Még a rádióteleszkópokat is az irányába fordították, hogy megnézzék, bocsát-e ki mesterséges jeleket.

Az eredmények negatívak voltak, aztán ma jött egy igen megdöbbentő hír az objektum kapcsán: szerves védőréteg vonja be a felszínét.

Fél méter vastag, szerves, szénvegyületekből álló védőréteg borítja az Oumuamuát. Erre a következtetésre jutott a belfasti Queen’s Egyetem professzora, Alan Fitzsimmons által vezetett nemzetközi kutatócsoport.

A védőréteg hasonlít a Naprendszer peremterületein lévő kisebb égitestek felszínére – hangsúlyozták a tudósok. Ezek az objektumok – úgynevezett planetezimálok, azaz bolygócsírák – ugyanúgy szénben gazdag jéggel borítottak, és szerkezetüket megváltoztatta a kozmikus sugárzás.

Vagyis ideális lenne arra, hogy egy halott, vagy élettelen bolygóba életet leheljen.

A pánspermia elmélete szerint egy ilyen aszteroida indíthatta be a földi őslevest, amiből minden földi élet kialakult.

Az Amerikai Csillagászati Társaság folyóiratában megjelent tanulmányukban azt állítják, hogy egy több százmillió éves kopási folyamat is eredményezhette az aszteroida futurisztikus alakját.

Jelenleg még nem tudjuk, hogy az égitest miből van, honnan származik, milyen útvonalat járt be, így a részletes forgatókönyvet nem lehet rekonstruálni.

Sokáig ez lesz a valaha volt legizgalmasabb felfedezés, és ha a Föld vagy a Naprendszer belsejének közelébe ér, még több minden kiderülhet erről a kozmikus vándorról.

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány hihetetlen összeesküvés


Megtekintések száma: 22772





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet