Rendkívüli: Vuhanban járt lázas beteg jelent meg a Liszt Ferenc repülőtéren

2020. február 1., szombat




Forrásunk arról tájékoztatott minket, hogy a férfi nem kínai nemzetiségű volt, ugyanakkor állítása szerint nemrégiben járt Vuhanban, a koronavírus-járvány kiindulópontjában. 

Úgy tudjuk, az illető az Emirates légitársaság járatával érkezett a fővárosba.

A reptér honlapján elérhető menetrend szerint eddig ma egyetlen Emirates gép érkezett: 11:43-kor szállt le az EK111-es járat Dubajból.

A névtelenséget kérő forrás elmondta, hogy a reptéri egészségügyi szolgálatot ellátó AMS mentőszolgálat értesítette az Országos Mentőszolgálatot, akik életbe léptették az ilyen helyzetekre kidolgozott protokollt.

Egy olvasónk jelezte, hogy délután 2 óra körül látott a Ferihegyi gyorsforgalmi úton egy mentőautót befelé tartani, megkülönböztető jelzést használt, és a sofőr fehér izolációs ruhába volt öltözve.

Kérdéseinkkel kerestük a Nemzeti Népegészségügyi Központot...

Mindeközben:

Összességében Kínában jelenleg nagyjából négyszer többen utaznak vonaton és repülőn, mint tették azt 2003-ban. Ez azt jelenti, hogy 2003-ban körülbelül egymilliárd vasúti utas volt az országban, ma ez már 4 milliárd fölött van.

A repülőutak száma természetesen jóval alacsonyabb ennél, de arányaiban legalább ennyit nőtt.

A kínai légitársaságok által fuvarozott utasok száma tavaly 700 millió körül mozgott.

Tavaly novemberben a Dél-Koreába utazó külföldi turisták 35 százalékát a kínaiak adták, de Korea esetében a koronavírus okozta gazdasági veszteségek még ezt a mértéket is meghaladhatják, hiszen Kína az ország legfontosabb gazdasági partnere.

A holdújév egyértelműen Kína legfontosabb ünnepe.

A negyven napig tartó fesztiválsorozat idején egy átlagos évben körülbelül 3 milliárd utazás történik az országban, illetve a világban. Ez azt jelenti, hogy átlagosan minden egyes kínai 2,14 alkalommal elutazik meglátogatni a szeretteit vagy nyaralni.

Európa szempontjából a legproblematikusabb ebben a helyzetben a rokonok, ismerősök látogatása. Az itt élő kínaiak közül sokan hazautaznak, mások pedig a kínai anyaországból fogadnak látogatókat.

Kína nemcsak a világ legnagyobb népességű országa, de a legtöbb külföldön élő embert adó ország is. Bár szinte lehetetlen becsülni, de általában 50 millió kínairól hallani, akik szerte a világban élnek. Magyarországon a becslések szerint 20 ezren lehetnek.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 32295





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet