Rendőrséget hívnak a magyarul beszélőkre Révkomáromban. Hol az EU? Nem az ez első ilyen eset?

2018. március 24., szombat
Európai kettős mérce? Mi a véleményed a nyelvünkhöz való jogról? Megrázó dokumentumfilmünk a felvidéki magyarok teljes jogfosztottságáról Morvai Krisztinával!

A most bemutatott kisfilm nagyon tanulságos. Minden magyar ember számára érdemesnek tartjuk azt, hogy megtekintse.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat és Morvai Krisztina EP képviselő jogvédő-monitorozó körútján készült a felvétel még 2016-ban, de még mindig aktuális.

Talán aktuálisabb, mint valaha...

A helyszín a révkomáromi vasútállomás. Hivatalos panaszlevelet írtunk a tapasztalatokról, tiltakoztunk a jogsértések ellen.

Tengernyi még a feladat, de egy csatát már megnyertünk - a harcos, bátor felvidéki aktivistákkal együtt:

2017 áprilisában a révkomáromi vasútállomásra kikerült a magyar nyelvű helységnévtábla.

Lépjünk fel minél többen és minél határozottabban az elszakított területeken élő magyarokkal szembeni jogtiprások ellen!

2017. június közepétől a film angol nyelven feliratozott verziója is elérhető, hiszen nem csak "magyar ügyről" van szó, hanem az európai emberi jogi normák durva, szisztematikus megsértéséről is, amiről világszerte minél többeknek tudniuk kell. Bízunk a nemzetközi emberi jogvédő szervek haladéktalan fellépésében is.

„A megfogalmazott véleményekért minden felelősség a szerző(ke)t terheli. E vélemények nem feltétlenül tükrözik az Európai Parlament hivatalos álláspontját"

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség durva politika botrány felháborító


Megtekintések száma: 104612

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet