​Rengeteg eső jön szerdán, miközben nyugaton 20 foknál is hidegebb lehet, keleten viszont marad a nyári meleg

2020. augusztus 5., szerda
Zivatar, felhőszakadás és tartós eső miatt is riasztásokat adtak ki.

Szerdára is országszerte figyelmeztetéseket adott ki zivatarveszély, felhőszakadás és a tartós eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Zivatarveszély miatt Nógrád, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki.

A 24 óra alatt várható jelentős mennyiségű eső miatt Baranya, Somogy és Tolna megyére másodfokú, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Veszprém, és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Továbbá a felhőszakadás, vagyis a rövid idő alatt várható sok csapadék miatt is elsőfokú figyelmeztetéseket jeleztek Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megyére.

Szerdán a zivatarok mellett egyre inkább kiadós esőbe vált át a csapadék, tartós eső leginkább délnyugaton és délen várható.

Ezeken a területeken 30-70 milliméter, de lokálisan akár 80-100 milliméter, vagy ezt meghaladó csapadék is összegyűlhet 24 óra leforgása alatt.

Az előrejelzés szerint szerdán a leghidegebb órákban 14-20 Celsius-fok esz. Napközben a Dunántúlon 19-25, a Dunától keletre 26-31 fokig melegszik a levegő.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 28313

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet