Riasztó adatok! Rohamosan terjed a bőrrák Magyarországon!

2016. május 22., vasárnap




Az M1 egy szombati műsorában hangzott el az ijesztő tény, melyet már több nemzetközi kutatás is megerősített az elmúlt években, a világ számos más pontján. Közel másfélszeresére nőtt tíz év alatt a melanomás - ami a bőrrák legveszélyesebb fajtája - betegek száma a világon, így kifejezetten Magyarországon is!

Egyre nagyobb a félelem a ráktól világszerte. A félelem ráadásul nem is alaptalan. Egyre több látszólag teljesen egészséges ember lesz daganatos, melyet talán a különféle élelmiszerekbe, például a tejbe fecskendezett különböző antibiotikum származékok, vagy egyéb vegyi kemikáliák okoznak.

Az elmúlt hetekben pedig az a hír is napvilágot látott, miszerint az óceánban élő élőlények szintén daganatoktól hemzsegnek. Ez még nem minden, mert ezeket az élőlényeket felhasználják az élelmiszer iparban különböző konzerveket gyártva belőlük.

[caption id="attachment_8950" align="aligncenter" width="740"]rak-vilahgterkep Szomorú, de Magyarország a rák nagyhatalmak közé tartozik.[/caption]

Egyre több a bőrrákos, óvatosságra intenek a szakemberek

Világszerte egyre nagyobba  bőrrák előfordulása. Ami még sajnálatosabb, hogy ez a rák legveszélyesebb és egyik legnehezebben gyógyítható változata. képes hetek alatt elvinni a beteget, és csak akkor van némi esély a menekülésre, ha nagyon korai szakaszban észreveszik, és beavatkoznak.

rakos-sejtek

A szakemberek óvatosságra intenek. A napozást nem kell teljesen elkerülni, hiszen fontos szerepe van a jó közérzet fenntartásában, a D-vitamin termelődésében, viszont figyelni kell a mértékre. Napozni délelőtt és délután három óra után ajánlott, a déli időszakban kerülni kell a közvetlen napfényt – tette hozzá.

Rengeteg országban kutatócsoportok álltak rá a problémára, hogy rájöjjenek, mi okozza az egyre növekvő rákbetegek számát.

A napból érkező sugárzás tönkreteszi a bőrünket?

Különböző elméletek léteznek ma már arra vonatkozóan, hogy miért nő a bőrrákosok száma a a Földön. Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy a bőrünkön jönnek ki a különböző DNS károsodások hatásai, vagyis a rengeteg mesterséges anyagot és tartósítószert tartalmazó étrendünk, és egyéb, szervezetünkre ártalmas, romboló hatású tényezők együttvéve hozzák ki a betegséget.

melanoma-sejtek

Más kutatók úgy hiszik, hogy a napból érkező UV sugárzás valamiért, valahogyan megváltozott, vagy az emberi immunrendszer alakult át - gyengült le - az elmúlt évtizedekben, így már kevésbé tudunk ellenállni  a napból nappal folyamatosan érkező gyilkos sugarakkal szemben.

tudomány rák rákkutatás


Megtekintések száma: 7073





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet