Riasztó felvételeket tett közzé a NASA: a jövőben ez egyre gyakoribb lesz! Felégetjük a bolygót?

2018. november 12., hétfő
Mindent elpusztítunk magunk körül? És ez még csak a kezdet...

Kalifornia ismét lángokban áll: az állam területén több hatalmas tűzvész is tombol. 

Az eset azért nagyon fontos és szimbolikus, mert a NASA is közzétette ezzel kapcsolatban valamit, ami a jövőre nézve végzetes...

Megmutatja ugyanis, hogy a káros emberi tevékenység és az ennek hatására eszkalálódó globális felmelegedés mit okoz majd a közeljövőben.

A füstoszlopok olyan óriásiak, hogy azokat még a Föld körül keringő műholdak is képesek megörökíteni.

A NASA és az Egyesült Államok Geológiai Intézetének (USGS) közös műholdja, a Landsat 8 november 9-én örökítette meg a Camp-tűzvészt 

– írja a Sapce.com. 

A gyorsan mozgó lángok teljesen elpusztították az észak-kaliforniai Paradise városát, a katasztrófa eddig 23 emberi életet követelt. A régióból 150 ezer embert kellett evakuálni.

A Camp-tűzvész magyar idő szerint csütörtök délután alakult ki, szombat hajnalra pedig már 36 400 hektárnyi területet perzselt fel, szinte semmit sem hagyva maga után.

A NASA másik űreszköze, a Terra műhold a Camp mellett két kisebb tüzet, a Hill- és Woolsey-tűzvészt is megfigyelte. Ezek jóval délebben, Los Angelestől nem messze tombolnak, és a becslések alapján szombat reggelig mintegy 16 200 hektárnyi területet pusztítottak el.

Kaliforniát idén több jelentős tűzvész is sújtotta:

Nyáron a Mendocino-tűzvész 185 800 hektár területet égetett fel, korábban egyetlen tűz sem vitt végbe ilyen pusztítást az államban.

Szintén nyáron tombolt Kaliforniában a Carr-tűzvész, amely 8 emberi életet oltott ki, és 1500 épületet semmisített meg.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány bizarr földünk nassam


Megtekintések száma: 15103

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet