Robban a nagy világháborús bomba? NATO hadihajók közelítenek Oroszország felé

2018. május 3., csütörtök




A globális világelit titokban már felkészült a nagy kataklizmára, mely Oroszország ellen hangolná a világot...

lehet, hogy tényleg eljött, és a világháború rémképe újra aktualéitássá válik.

Arról van szó, hogy az elemzők ismét azt pedzegetik, hogy fegyveres összecsapás törhet ki a NATO és Oroszország között...

A Dumszkaja című ukrán lap forrásai állítják ugyanis, hogy a NATO egyik állandó gyors reagálású, többnemzetiségű flottaegysége már belépett a Fekete-tenger nemzetközi vizeire.

Anatolij Petrenko az európai integrációért felelős ukrán védelmi-miniszterhelyettes még április 24-én jelentette be, hogy Ukrajna támogatja a NATO hadihajók jelenlétét a Fekete-tengeren.

Hozzátette, hogy míg 2013-ban mintegy 12 ezer orosz katona tartózkodott a Krímben – amivel az orosz Fekete-tengeri Flotta által akkor Ukrajnától bérelt szevasztopoli támaszpontra utalt –, addig most a félszigeten állomásozó orosz katonák száma meghaladja a 31 ezret.

Sokak szerint ez egy olyan feszültséget eredményezhet, mely végső soron valóban megágyazhat egy esetleges harmadik világháborúnak, bár még korai bármit is kijelenteni.

Mindenesetre azt még akonzervatív elemzők és politológusok is elismerik, hogy a hidegháború óta soha nem volt ilyen nagy ellentét és feszültség a nagyhatalmak között, legyne szó az USA-Orosz vagy Európa és orosz kapcsolatokról.

Hogy ez pontosan miként és hová eszkalálódik, arról inkább a legtöbben nem szeretnének jóslásokba boájtkozni.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség összeesküvés európa politika harmadik világháború oroszok


Megtekintések száma: 35839





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet