Robot házi kedvenc segíthet nekünk a ház körül néhány év múlva! - Videóval

2016. június 26., vasárnap




A Boston Dynamics olyan könnyűfém szerkezetes robot kutyát mutatott be, mely hétköznapi teendőinkben képes segédkezni, vagy akár teljesen el is látni helyettünk azokat.

Érdemes végignézni azt a videót, melyet a Boston Dynamics tett közzé nemrégen, legújabb fejlesztéséről, a SpotMiniről.

A leginkább egy fémből és drótokból álló ölebre hasonlító robot minden hétköznapi élet során előforduló feladatot képes ellátni. Egyszerre ijesztő és hátborzongatóan csodálatos, hogy mire képes ma már a technika.

A SpotMini arra lett tervezve, hogy képes legyen az embernek segíteni otthon, és különböző feladatokat is el tudjon látni. érdemes megnézni a videót, körülbelül a negyvenedik másodperctől lesz érdekes a dolog.

A kis robot képes a törékeny tárgyakat megfogni, majd eltenni máshová, kidobni a szemetet, vagy épp odahozni nekünk a sört a kanapéhoz, ahogyan az a videó végén is látható.

Ez még nem minden. A SpotMini képes felmenni a lépcsőn, átmenni az egyéb tereptárgyakon, mindezt teljesen önvezérelten. Soha nem kell segíteni neki, vagy beavatkozni.

Ha előfordul, hogy valamin megcsúszik vagy elesik, akkor sem kell kétségbeesnünk, mert a gép talpra tudja újra állítani magát.

A SpotMini a Spot sokkal kisebb változatban elkészült kistestvére. Kitűnően alkalmas lehet majd a jövőben főleg idős emberek háztartásában egyfajta kiegészítő segítőnek.

spotmini-robot

A videó demonstráció jól mutatja, hogy a cég és a technológia rengeteg erőfeszítést tett annak érdekében, hogy a robotokat ténylegesen behozza a háztartásba az elkövetkező 5-10 évben.

Manapság már sokkal biztonságosabbak, kikerülik a tárgyakat, így az embert is, és ha csak nem szükséges, a lehető legkevesebbet lépnek kapcsolatba velünk, így nem zavarnak.

A cég szerint a jövőben az idős gondozásban rendkívüli forradalmat hozhat ez a pici robot, és a hozzá hasonló robotok új generációja.

Ezek a dobozok a mozgásképtelen embereket is fel tudják majd emelni, és meg tudják őket mozgatni, vagy fürdetni.

Persze az átlagember háztartásában is jelen lesznek, hiszen az új generációs mechanikus házi kedvencek kora is hamarosan eljön.

tudomány technológia robotok


Megtekintések száma: 8242





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet