Robothadsereg húz el egy teherautót: lejárt az emberek kora?! - VIDEÓ

2019. április 20., szombat




Mi lesz, ha ezeket majd mesterséges intelligenciával, ne adja Isten tudattal ruházzák fel...?

A Boston Dynamicsnél nem akármivel gurigáznak a vezető tudósok, robotikusok és mérnökök, nem utolsó sorban a mesterséges intelligencia programozók.

Az elmúlt 5-10 évben olyan brutális fejlődésen mentek keresztül az általuk gyártott robotok, hogy az szinte áll-leejtős.

Ennek ékes bizonyítéka az, hogy ezen évek alatt eszközökből már-már kiborgoknak nevezhető "entitások" születtek, mesterséges tudattal hajtva.

A vállalat leginkább az Atlas nevű humanoid robotjáról ismert, mely már képes fekvőtámaszokat csinálni, levegőben szaltózni, és egyéb atlétákat meghazudtoló bravúrokat végrehajtani.

És ez még nem minden.

Sokak szerint ez még mindig csak a technológia hajnala, és alig néhány éven belül olyan mesterséges tudattal rendelkező, gondolkodni önállóan képes humanoid robotokat tudnak majd a világ elé tárni, ami mindent megváltoztat.

Ez azt jelenti, hogy akár egy egész hadsereget tudnak majd alkotni...

Ennek pedig már most megjósolhatatlan következményei lehetnek.

Nemrégiben robotkutya prototípust is bemutattak: ezek közül az egyikről korábban már készült egy lélegzetelállító videó.

Most viszont egyéni helyett csapatban mutatták meg, mire képesek az alig 30 kilós, a Boston Dynamics oldala szerint egyenként 14 kilogramm teherbírású SpotMinik:

Összesen tíz robotkutya elég volt ahhoz, hogy a Massachusetts robotizált "jószágai" elhúzzanak egy teherautót egy nagyjából sík (körülbelül 1 fokkal emelkedő) terepen, amíg a jármű üresben volt – a biztonsági sofőr csak a balesetek elkerülése miatt ült a teherautóban.

Feltétlen nézd meg a videót.

Az álladat utána valahol a padlón fogod keresni...

Arról nem beszélve, hogy az egész valamiért nagyon nyomasztó, ijesztő is. Ha már most erre képesek, mire lehetnek képesek majd, ha egyszer rossz kezekbe kerülnek...?

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika durva


Megtekintések száma: 43675





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet