Román-magyar háború közeleg: A helyzet bármikor bekövetkezhet?

2020. november 27., péntek
Úgy néz ki, hogy véglegesen elmérgesedhet a magyarok és a románok amúgy sem túl jóm viszonya.

Ez az egész pedig odáig fajulhat, hogy háború robbanhat ki a szomszédainkkal. Legalábbis egyes geopolitikai elemzők és diplomaták komolyan aggódnak amiatt, hogy a két ország kapcsolata jelentősebb mértékben tovább romlik.

Az egésznek a “gyújtópontja” az úzvölgyi temetőben történt eset volt.

Mint a magyarokvagyunk.com is megírta, a magyar katonáknak is emléket állító temetőben rengeteg sírt megrongáltak román szélsőséges csapatok.

Eztán felgyorsultak az események.

Feljelentette az ügyészségen a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét Mircia Chelaru nyugalmazott tábornok, aki a június 6-ai úzvögyi incidensről tett kijelentései miatt háborús propagandával vádolja Kelemen Hunort

Megbízható információink vannak róla, hogy az incidenst szerinte néhány román civil szervezet, illetve néhány ortodox pópa és nyugalmazott katonatiszt provokálta ki.

A székelyföldiek a temető körül élőláncot alkottak, hogy megvédjék azt, de megtámadták őket az agresszív román csoportok.

A román hatóságok a nyugalmazott tábornok oldaláról vágtak vissza.

Álláspontjuk szerint Kelemen a kijelentésével az állam biztonságát veszélyeztette, s ez fegyveres összetűzésbe torkollhatott volna, így háborús propagandának minősül.

Ez lényegében azt jelent, hogy a két fél viszonya annyira elmérgesedett, hogy bármikor egy hasonló incidens már olyan indulatokat is kiválthat, ami akár háborúba is torkollhat.

Talán nem véletlen, hogy a magyar miniszterelnök az elmúlt néhány évben gőzerővel kezdte beleönteni a pénzt a haderő fejlesztésébe, és rengeteg fegyvert és harci gépeket vásárolt?

Ha kiprovokálják a háborút, az a másik félnek lesz egy vesztes csata.

Mi magyarok ugyanis kitartóak és erősek vagyunk. És már nagyon régóta várunk arra, hogy visszavegyük Székelyföldet…

OSZD MEG másokkal is!

érdekes politika


Megtekintések száma: 20878

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet