​Rusvai Miklós: Nem oltatom be magam negyedszerre

2022. február 7., hétfő




Rusvai Miklós felállt és azt mondta, elege van abból, amit az elmúlt két évben szajkózott a világ és a tudóstársadalom.

Rusvai igazságbézsede felborzolta a kedélyeket…

Nem oltatja be magát negyedszerre, inkább vállalja a veszélyt

– ezt mondta Rusvai Miklós állatorvos, virológus a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Rusvai Miklós először arról beszélt, hogy a koronavírus szennyvizekben mért koncentrációjából azt lehet látni:

A fővárosban már tetőzött a járvány a múlt hét második felében, miközben a vidéki városokban még csak most várható a tetőzés.

„A friss fertőzöttek számát értem most ezalatt, hiszen a kórházban, lélegeztetőgépen levők és halottak száma csak ezután fog tetőzni, nagyjából 3 héttel később” – tette hozzá.

A szakértő arról is beszélt, hogy szerinte a koronavírus már nem sokkal veszélyesebb az influenzánál.

„Nekem meggyőződésem, hogy a kemény koronavírus-járványon már túl vagyunk. Lehet félni attól, hogy esetleg komolyabb megbetegedést okozó variánsok kialakulnak, de ennek a reális veszélyét már nem látom, ugyanis ha lesznek is ilyenek, már nem tudnak olyan mértékben tért hódítani – éppen azért, mert az omikron nagymértékben immunizálta a lakosságot”

– mondta.

A virológus arról is beszélt, az átfertőződés és az oltás nyújtotta immunitás között nincs lényegi különbség, szerinte mindenki eldöntheti, hogy melyiket választja.

Ahogy már korábban többször is elmondtam, én augusztusban kaptam a harmadik vakcinaadagomat, de negyedjére már nem szándékozom beoltatni magam, vállalom a veszélyt

– árulta el a műsorban Rusvai, aki korábban arról is beszélt, hogy akár húsz oltást is be lehet adatni, akkor sem lesz baj.

A virológus az adás végén arról is szót ejtett, hogy a fertőzés révén nyert immunitást „örökre megjegyzi” az emberi szervezet.

Mindeközben leszögezte, hogy ez még alapvetően nem azonos azzal a védettséggel, amelyet az oltás után szerez az ember, és amely körülbelül 4-6 hónapig tart.


Megtekintések száma: 4354





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet