​Saját magát leplezte le Karácsony Gergely: folyamatosan rúgják ki a dolgozókat

2021. december 15., szerda




Magyarázkodó levelet írt a Metropolnak a fővárosi közműholding, amelyben beismerik, hogy kirúgások voltak a fővárosi közműcégeknél.

A lapnak a BKM Budapesti Közművek Nonprofit azt írta: "a BKM létrejötte óta dolgozói munkaviszony megszűnésére kizárólag a normál tevékenység részeként felmerülő természetes fluktuáció (nyugdíjazás, fegyelmi elbocsátás, munkavállalói felmondás, minőségi csere) formájában került sor néhány esetben."

EZT HÍVJÁK „LOPAKODÓ ELBOCSÁTÁSOKNAK": AMIKOR NEM PÓTOLJÁK A TÁVOZÓKAT, NEM TÖLTIK FEL AZ ÜRES STÁTUSOKAT

- írja a Metropol.

A BKM azt is írta, „...az FKF Nonprofit Zrt. menedzsmentje hozott – a főpolgármesteri bejelentéstől függetlenül, időben azt messze megelőzően – döntést

MÉG 2020 OKTÓBER VÉGÉN A LÉTSZÁM CSÖKKENTÉSÉRŐL.

Ez alapján történt meg azon folyamatok és munkakörök átvizsgálása, amelyek elláthatók a munkakört betöltő személyek számának csökkentésével és a feladatok racionálisabb szervezésével. ...

A közlemény szerint a valóság az, hogy összesen 17 fő munkaviszonya szűnt meg, amelyből összesen 4 fő dolgozott fizikai munkakörben." Ezzel szemben a valós szám ennél jóval magasabb lehet, derül ki a Metropol cikkeiből.

Azokat az állításainkat meg sem próbálják cáfolni, hogy több a szemét és a gaz a városban, miközben 3000 szemeteskukát szereltek le – csak éppen megpróbálják a kormányra fogni...

Azt is megerősítik, hogy a kéményseprőcégnél csoportos leépítés történt:

„...a jogszabályban a feladat ellátására a továbbiakban kötelezett szervezet a tevékenységet korábban ellátó Főkétüsz-munkavállalókat nem kívánta állományba venni. ...A Főkétüsz által fenti okok miatt végrehajtott csoportos létszámleépítés 2021. áprilistól valósult meg, míg a megmaradó Főkétüsz-tevékenységek és -munkavállalók 2021. szeptember 1-jével olvadtak be a megalakuló BKM Nonprofit Zrt-be."

Azt sem cáfolják, hogy az FKF-nál is tisztogatnak, sőt mint írta Metropol, még belső levelezés is volt arról, hogy az elküldöttek létszáma ne érje el a csoportos létszámleépítés határát.

Az ünnepek előtt rúgták ki Karácsony Gergelyék a kétgyerekes férfit

Folyamatos a „ritkítás" a budapesti közműcégeknél a már nyár eleje óta bizonytalanságban tartott férfi szerint, aki a Metropolnak adott megrázó videóinterjújában elmondta:

A CÉGVEZETŐK EGYÉRTELMŰEN A FIZIKAI DOLGOZÓKRA UTAZNAK.

A munka nélkül maradt férfit különösen felháborítja, hogy miközben az alkalmazottak sorra kerülnek az utcára, egyre hosszabb Karácsony Gergely tanácsadóinak a listája. Akik szinte egyáltalán nem járnak be dolgozni az egymillió körüli fizetésekért. Az erről szóló lista körbejár a fővárosi közműcégeknél.

Ráadásul néhány fővárosi vezető szinte provokálja a dolgozókat, amikor naponta váltogatott sokmilliós luxusórákat villantva jachtozik valahol a tengereken, hogy aztán dicsekedve kiposztolja az erről szóló képeket. Van olyan is közöttük, aki pofátlanul ráírta az ilyen képekre, hogy „HOME OFFICE".

A vezetőség a fizikai dolgozókon spórol

Mint a Metropol megírta, a város vezetése több száz embert tett utcára „lopakodó stílusban". Azaz ügyelnek arra, hogy ne tűnjön csoportos leépítésnek és ne menjen híre mindennek már a BKM létrehozásával egyidejűleg is.

A létszámleépítések sora:

Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.: a koronavírus-járványra hivatkozva 90 embert bocsátottak el, ez a dolgozók 9 százaléka.

Bár a főváros 2024-ig saját hatáskörben tarthatta volna a budapesti kéményseprést, ők úgy határoztak, hogy május elsejével átadják a szolgáltatást a katasztrófavédelemnek. A cég 283 munkavállalójától vált meg.

Arról, hogy az FKF-nél folyamatosak a kirúgások, a Magyar Nemzet kezdett el cikkezni. Következő év februárjában újra a Magyar Nemzet szellőztette meg, hogy alig három hónap alatt több tucat dolgozójától vált meg az FKF.

A Főkert dolgozói a sajtóból tudták meg, hogy megszűnik a 154 éves cég, és szintén beolvasztják a közműholdingba.


Megtekintések száma: 2673





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet