Saját nézőpontját cáfoló bizonyítékot talált egy kreacionista

2017. április 15., szombat




Egy 60 millió éves lelet szerinte nem lehet bizonyíték az evolúcióra. Ráadásul vannak jelek, melyek egyértelműen az ellenkezőjét állíthatják.

2015-ben bukkant rá egy kanadai származású kreacionista egy 60 millió évvel ezelőtt élt állat maradványaira. A leletet a megtalálását követően azonnal elkezdték vizsgálni a paleontológusok, akik egyből megállapították, hogy valóban legalább 60 millió éves.

Edgar Nernberg szerint - aki megtalálta magát a leletet - azonban a talált lelet egyáltalán nem illik bele az evolúciós elmélet általi világképbe. Éppen az ellenkezőjét bizonyítja.

Szerinte a lelet ugyanis nem 60 millió éves, hanem "csak" 6000.

Edgar, és a hozzá hasonlók a bibliai teremtéstörténetet szó szerint értelmezik, és úgy tartják, hogy a Föld – és az Univerzum – kora hozzávetőleg 6000 év.

A leletet Calgary-ben találta, majd azonnal értesítette a Calgary Egyetemet, ahol paleontológusok vizsgálták meg a leletet. Ekkor lett megállapítva a hivatalos 60 millió éves kor.

A lelet különös jelentőségét az adta, hogy nagyon kevés teljes testfosszília került elő ebből az időszakból, a paleocén korból. Ez a lelet pedig gyakorlatilag sértetlen volt.

Ráadásul az ősi csontos halak képviselője lehet a lelet. Nernberg viszont azt gondolja, hogy az evolúció, mint olyan, sohasem létezett.

A paleontológusok fosszíliákkal kapcsolatos megállapítása nem változtatta meg Nernberg evolúciót tagadó nézőpontját, és véleménye szerint a leletek kora nem lehet több 6000 évesnél.

Nernberg, és a hozzá hasonló tudósok azt állítják, hogy az evolúció soha nem is létezett, és egy telesen más tervezés mentén alakult ki a világ.

A kreacionizmus szerint az élet és az élővilág sokszínűsége valamilyen értelmes entitás beavatkozásának az eredménye, azaz az élőlények fajtái külön-külön lettek megteremtve.

Hogy így van-e, vagy sem, azt mindenki döntse el saját maga.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány evolúció kreacionizmus


Megtekintések száma: 13902





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet