Saját világot épít a Rothschild család: a gazdagok egy zárt elit világba menekülnek a világ elől!

2023. július 4., kedd




A háttérhatalmi világelit már rég kivált a társadalomból és hátat fordított az emberiségnek.

A világ leggazdagabbjai hátat fordítottak az emberiségnek és csak saját érdekeikkel foglalkoznak - állítja több francia gondolkodó és filozófus.

vajon mitől lehet az, hogy a Rothschild-család, és más nagy családok, így a Rockefeller család kötődő tagjai is folyamatosan megpróbálják vagyonaikat privát cégekbe menteni, eddig nem ismert helyekre és offshore cégekbe?

A világ legbefolyásosabb elitje azon van, hogy mentse a bőrét, miközben szűk, de annál vagyonosabb társaságuk összezár. Ez az együttműködés pedig felveti azt, hogy tudják, vagy érzik, hogy valami nagyon nagy baj fog történni a világgal.

Ez egy olyan elszigetelt felső rétegből álló társadalom lett, ami egy burokban él, és a világ problémái egyáltalán nem érdeklik.

Ők azok, akik kolosszális, az egyszerű halandó számára felfoghatatlan mértékű vagyonokat halmoztak fel, és akik több filozófus szerint az elmúlt évtizedekben „hátat fordítottak” saját népeiknek, más megfogalmazás szerint „kiváltak” az emberiségből.

Csak angliában a felső 500 összvagyona 580,4 milliárd font, vagyis magasabb a tavalyi teljes listán szereplő ezer szupergazdag akkori 575,6 milliárd fontos együttes vagyontömegénél.

A globális pénzügyi válság óta ismét lendületbe jött vagyongyarapodás ütemét jól mutatja, hogy az idei Rich List ezres névsorába minimum 110 millió fontos vagyonnal lehetett egyáltalán bekerülni, a 2009-es Rich List 55 millió fontos bekerülési küszöbének éppen a kétszeresével.

A külön világot alkotó szupergazdag társadalom létrejötte szinte borítékolható volt már a múltban is.

A világ folyását meghatározó milliárdosok a '70-es évek végétől rájöttek: a globalizáció és a folyamatos gazdasági növekedés nem tartható fenn, abból mindenki nem fog tudni részesülni.

Ám ebből nem azt a következtetést vonták le, hogy nagyobb mértékű szolidaritásra lenne szükség, hanem pénzügyi, gazdasági és szociális deregulációt erőltettek rá a világra, ami által még jobban meggazdagodtak.

E vagyonokból aztán saját, különbejáratú világot építettek, ahová a szegényebbek - és ebbe a kategóriába a „mezei” milliomosok is beletartoznak -, nem tehetik be lábukat.

Rengeteg titkos adóparadicsom van a Földön, és az adóelkerülésnek sok-sok módját ismerik ezek a titkos szervezetek.

Ha valaki a pénzügyi világelit körébe tartozik, mentesül midnen alól, és korlátlan hatalom áll mögé...

Hogy komoly gondok vannak, azt a leggazdagabbak világosan érzékelik, állítja Bruno Latour, emlékeztetve egy a New York Times-ban nemrég megjelent, és a francia sajtó által is átvett hírre, miszerint egyre több amerikai milliárdos vásárol magának Új Zéland-i szigetet, ahol túlélésre rendezkednek be.

Hogy mit akarnak túlélni?

Elsősorban társadalmi robbanásokat és közeledő környezeti katasztrófákat. Egyesek szerint azonban akár ennél is borzalmasabb dolgokat.

A világhatalmi és pénzügyi elit maga alá akarja gyűrni a bolygó többségét képező szegényebb réteget.

Az elmúlt években egy újfajta élet-halál harc kezdődött el a különböző népek és a tőlük elfordult vezetőrétegek között.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes rothschildek rothschild család


Megtekintések száma: 29496





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet