Salvini: ha a feleségedet és lányodat burkával akarod lefedni, menj vissza hazádba!

2022. szeptember 18., vasárnap
Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az „Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves nagygyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap.

Matteo Salvini beszéde elején olaszul, franciául, németül és angolul is megismételte, hogy „az olasz nép senkinek sem a rabszolgája”.

A Liga vezetője kijelentette, hogy Giuseppe Conte miniszterelnök „eladta” Olaszország szuverenitását és gazdasági érdekeit, és ezért „Macron és Merkel vállveregetését” érdemelte ki. Conte azért nyitotta meg a kikötőket, mert „ezt ígérte az EU-nak, és ezért cserébe ismét kormányon maradhatott” – hangoztatta Salvini. Megjegyezte, hogy a Conte-kormány ezzel nem „Salvini, hanem 60 millió olasz ellen” cselekszik.

Olaszország nem alamizsnát kér, hanem jövőt akar adni fiataljainak!

- hangoztatta.

Úgy vélekedett, hogy a jelenlegi Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) kormánya ”az olasz nép árulója„. Hangoztatta, hogy miközben a ”senki által meg nem választott„ Conte-kormány a hatalmat és a bársonyszékeket választotta, a Liga a hamarosan ismét ”győztes és igazi Olaszországot„ képviseli. Kifejtette, hogy a baloldal migrációs politikája ”rabszolgatartó, rasszista, gyarmatosító„, mivel szerinte emberek százezreit kényszeríti Afrikából Európába, hogy kizsákmányolja őket, ezzel egy időben ”feláldozza„ az európai népek nemzeti identitását, kultúráját, történelmét.

A nem keresztény Európa nem Európa

- mondta Matteo Salvini.

Ha a feleségedet és lányodat burkával akarod lefedni, menj vissza hazádba!

- üzente a migránsoknak Salvini. Bejelentette, hogy ha a jelenlegi olasz kormány eltörli az utóbbi egy évben bevezetett migrációs szigorítást, a Liga népszavazást kezdeményez ennek fenntartására.

A Liga vezetője emlékeztetett, hogy az Európai Unió a népek közösségeként alakult meg, nem pedig a ”bankok és pénzügyi hatalmak„ Európájaként. Úgy vélte, Enrico Berlinguer, a volt Olasz Kommunista Párt (PCI) egykori főtitkára ”forog a sírjában„, amikor látja, hogy a mai kommunisták a bankokkal és nem a munkásokkal vannak jóban.

Matteo Salvini beszéde végén arra kérte a nagygyűlés résztvevőit, fogják meg egymás kezét, és emeljék magasba. Majd bejelentette, hogy a Liga Olaszország békés, demokratikus, büszke és forradalmi ”felszabadítására„ készül a munkát és a biztonságot helyezve a középpontba. Hozzátette, hogy a ”Liga megnyitja kapuit„ minden olasz előtt, aki csalódott a mostani kormányban vagy a többi pártban. ”A hatalom kormánya helyett a nép kormányát„ szorgalmazta.

A Liga vezérének szavait sajtóbecslések szerint 80 ezren hallgatták Pontida mezején, az egykori Északi Liga megalakulásának jelképes helyszínén, ahol a párt 1990-től minden évben nagygyűlését tartja. Pontidában alakult meg a 12. században az úgynevezett Lombard Liga I. Frigyes Barbarossa (Rőtszakállú) német-római császárral szemben.


OSZD MEG másokkal is!

érdekes politika


Megtekintések száma: 55975

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet