Salvini vészjósló figyelmeztetése: meg kell akadályozni a migránsok Európába jutását!

2018. július 21., szombat




Ez lesz Európa vége, ha nem teszünk valamit?

Az olasz belügyminiszter Moszkvában tárgyalt orosz kollégájával.

Titkosszolgálataink azt mondják, több ezer külföldi harcos tért vissza Európába, néhányan Olaszországba. Én naponta írok alá utasítást iszlám terrorizmussal kapcsolatban álló emberek kiutasításáról”

- mondta a The Washington Post újságírójának.

Salvini kifejtette, hogy Olaszország az elmúlt négy évben 654 ezer migránst fogadott be, akik tengeren érkeztek az olasz partokhoz, sokan közülük menedékjogot is kaptak.

Jelenleg 170 ezer migráns vár különböző szállodákban az ügye elbírálására” - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mit kellene tenni, vajon a többi európai országnak kellene-e több migránst befogadnia, az olasz belügyminiszter hangsúlyozta:

a végső cél nem a migránsok szétosztása különböző európai országok között, hanem annak megakadályozása, hogy belépjenek Európába, és hogy útnak induljanak Afrikából.”

Afrika megsegítését sürgette, szerinte a kontinens számára létrehozandó Marshall-tervre van szükség, hogy javítsák az ott élők életkörülményeit.

Salvini leszögezte: Európa megértette, hogy Olaszország már sokat tett, szerinte talán túl sokat is, és – mint mondta – elmagyarázta francia és német kollégáinak, hogy Itália nem tud több migránst fogadni. Hozzátette: jelenleg mintegy 500 ezer illegális migráns tartózkodik olasz földön, és ötmillió ember, azaz a lakosság 8 százaléka legális bevándorló.

Matteo Salvini dicsérte az amerikai elnök bevándorlási politikáját, mint fogalmazott, Donald Trump a választóknak tett ígéretét teljesíti. Pozitívnak minősítette Donald Trump és Vlagyimir Putyin orosz elnök helsinki csúcstalálkozóját.

Visszautasította és hamis hírnek nevezte azt a vádat, miszerint pártja, a Liga pénzt fogadott volna el Vlagyimir Putyin pártjától, s elmondta, hogy perbe is fogták azokat az újságírókat, akik ezt terjesztik. Visszautasította azt a feltételezést is, hogy Olaszország kilépni készülne az Európai Unióból.

Mi azon dolgozunk, hogy Európát belülről változtassuk meg” - szögezte le.

Az újságíró feltette a kérdést, hogy miért szorgalmazza az Oroszország ellen hozott szankciók feloldását. Salvini azt válaszolta: mert nem bizonyultak hasznosaknak, és kárt okoztak az olasz exportnak is. A Krím bekebelezésére vonatkozó kérdésre leszögezte: népszavazást tartottak, és a közbevetésre, hogy “hamis népszavazás” volt, közölte: ez csak az újságíró nézőpontja.

Referendum volt és az emberek 90 százaléka arra szavazott, hogy a Krím térjen vissza az Orosz Föderációhoz” - mondta Matteo Salvini, aki válaszában arra szólította fel az újságírót: 

Hasonlítsa össze ezt az ukrajnai álforradalommal, amelyet külföldi hatalmak finanszíroztak, és amely szerinte hasonló volt az arab tavasz változásaihoz.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen politika menekültek kataklizma


Megtekintések száma: 20095





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet