Sci-fibe illő vízió válhat valóra: Elon Musk 1 millió embert juttathat a Marsra belátható időn belül

2017. június 15., csütörtök




Elon Musk ezzel a lépéssel beleírhatja a nevét az emberiség történelemkönyvébe?

Úgy néz ki, hogy az amerikai milliárdos hihetetlen dolgot eszelt ki, amit ha megvalósít, akkor ő lesz a felelős azért, hogy az ember végre kilépjen a Föld nevű bölcsőből, és végre interplanetáris fajjá váljon.

Ez azt jelenti, hogy olyan faj lehetünk a jövőben, mely egyszerre több bolygón is rendelkezik kolóniákkal, vagyis több planétát hódított meg párhuzamosan.

A SpaceX és a Tesla vállalatok vezetője, amit a fejébe vett eddig, azt mindet megvalósította.

Elmondása szerint előreláthatólag néhány évtizedet igénybe vehet a projekt, de legjobb esetben még az is megtörténhet, hogy a mi életünkben egymillió ember juthat a Marsra.

Ki tudja, talán a gyerekeink egy része, vagy unokáink, a jövő generációja már ott fog felnőni

Elon Musk már sokszor beszélt arról, pontosan hogyan is kolonizálná a Marsot. Elmondása szerint 50-100 éven belül el lehetne érni a technológiával. hogy 1 millió ember is jelen lehessen egy hatalams marsi várost benépesítve a vörös bolygón.

A vörös bolygó betelepítésének víziója az újrahasználható rakéta és űrhajó kombinációján alapul, amelyet Musk bolygóközi közlekedési rendszernek (Interplanetary Transport System, ITS) nevez.

Mind a rakétát, mind az űrhajót a SpaceX Raptor hajtóműve fogja működtetni, amelyet most fejleszt a vállalkozó cége.

A hajtómű az előzetes kalkulációk szerint háromszor lesz erősebb, mint a Falcon 9 rakéta hajtóművei.

A vízió már szinte teljesen készen van a tervezet szintjén, és már csak technológiailag kell csiszolgatni, igazítani rajta.

A Földkörüli pályára állította űrhajók akkor indulhatnának el nagyszámban a vörös bolygó felé, amikor a Föld és a Mars együttállása kedvező lesz, azaz 26 havonta.

Több ezer űrhajó indulna el a Marsra, melyek mindegyike legalább 100 ember szállítására lenne alkalmas. Az űrhajók kilenc Raptor-hajtómű és a vörös bolygón előállított metánalapú üzemanyag segítségével térnének vissza a Földre.

és hogy pontosan mennyibe is fog kerülni egy jegy a Marsra? Nos, a vég és Elon Musk meg hányta-vetette ezt a dolgot, és ahhoz, hogy a projekt fenntartható legyen, 200.000 dollárban – cirka 53 millió forint - állapították meg előzetesen az árat ahhoz, hogy elvigyen a Marsra egy űrhajó.

Arról nem szól a fáma, hogy ott aztán házat is kap-e az ember, vagy még ezen felül, saját magának kell megoldania a lakhatást...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika mars az emberiség jövője elon musk


Megtekintések száma: 188339





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet