Segítsünk a 6 éves Daninak, hogy sikerrel leküzdje a borzalmas kórt!

2018. március 18., vasárnap




Dani leukémiás megbetegedése miatt kerekesszékes lett. 

A rák azonban azzal nem számolt, mennyien mozdulnak meg országszerte Daniért. OSZD MEG mindenkivel ezt a cikket, és SEGÍTS!

Álljon itt az édesanyja levele:

A munkácsi kórházban, 2017 nyarán zajlott Dani kivizsgálása egyre növekvő haskörfogat, májnagyobbodás és fogyás miatt. Diagnózisát nem tudtak megállapítani, emiatt kerestük fel a Debreceni Klinika Gyermekhaematologiai és Onkológiai osztályát. Csontvelő mintavétel igazolta a heveny lymphoblastos leukémiát. 

Kezelése 2017. 08. 30-án kezdődött. 2017. 09. 25-én epilepsziás rohamot kapott és intenzív osztályra került, ahol két hónapot töltött, eszméletén kívül. Az állapotát herpesz encephalitis vírus okozta, aminek következménye agyvelőgyulladás lett. 

Kombinált epileptikus kezelésben részesült, válságos állapota miatt az onkoterápiáját elhalasztották, fenntartókezelést kezdtek el Daninál. 2017.10. 30-án tartós légút biztosítás vált szükségessé, a nyak külső részén légcsőmetszéssel mesterséges légutat készítettek, melybe kanült helyeztek.

2017.11.07-én került vissza a haematológiai osztályra, kezelése folytatódott, majd január utolsó napján végre, többszöri csere után eltávolították a tacheakanüljét, mert a légzése rendeződött. 

Viszont entarális táplálásra volt szüksége, így PEG beültetése történt, ezen keresztül kapja a speciális tápszereket. Szájon át kevés táplálékot tud elfogadni.

Sajnos az intenzív osztály óta Dani kerekesszékbe került, azóta is neutropéniás, a kemoterápiás kezelések között rehabilitációs osztályra járunk. Amióta beteg, azóta én vagyok vele a kórházban, apukája dolgozik, tőlünk elég távol, Dunántúlon, munkája miatt csak ritkán látogat meg bennünket. 

Danikának van egy négy éves fiú testvére, akivel már régen nem találkozott, miután a kárpátaljai nagyszülők gondoskodnak róla. Egyetlen alkalommal tudtuk meglátogatni, szállítószolgálat 64 ezer forintért szállított oda-vissza bennünket.

Jelenleg már ülni tud, de sajnos járni nem, bízunk benne, hogy ez is meg fog oldódni! Danika betegsége miatt megnőttek a kiadásaink, a családunk kettészakadt.

Személykocsival nem rendelkezünk, reményeink szerint már nem fog igényelni speciális szállítást, de így is ismerősök segítségére szorulunk, ha majd hazautazhatunk terápiás szünetre. 

Számunkra a mindennapi megélhetés is gondot okoz, hiszen egyetlen jövedelmünk a férjem keresete. Mi ehhez kérünk segítséget, melyet hálásan köszönünk előre is.

Bank neve:

OTP Bank Nyrt.

Számlatulajdonos neve:

Katona Bettina (édesanya)

Számlaszám:

11773384-02493974

IBAN:

HU35 1177 3384 0249 3974 0000 0000

SWIFT/BIC:

OTPVHUHB

OSZD MEG másokkal is!

egészség rák megható magyar betegségek magyraország segítség


Megtekintések száma: 29921





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet