Senki sem tudja megfejteni a 300 éves ismeretlen díszítésű koponya titkát

2023. augusztus 24., csütörtök




Nem tudni, ki készítette, és miért, és hogy mit jelentenek a rajta található szimbólumok. Lehetséges magyarázatok.

A különös, első ránézésre is rendkívül érdekes, buddhista szimbólumokkal ellátott koponya valamikor 2011-ben tűnt fel egy antikváriumban, valahol Bécsben.

Elképesztő történetek és különféle teóriák főszereplője azóta, és alig tudni valamit róla.

Nem véletlen, hogy a legkülönfélébb dolgokat beszélik róla. Amikor egy gyűjtőhöz került, és alaposabban szemügyre vette, és felfigyelt rá, hogy különleges lehet, azonnal odaadta a tudósoknak, hogy nézzék meg, és állapítsák meg, honnan való, mi lehetett a szerepe.

A tudósok és különféle régészek, de még antropológusok is megvizsgálták a koponyát, de nem fejtették meg a funkcióját, pedig szemmel láthatóan különleges volt, hiszen tele volt díszítésekkel.

A korát azért sikerült meghatározni. Ez alapján a maradvány nagyjából 300 éves, és javarészt ismeretlen szimbólumok fedik, melyeket mélyen belevéstek a koponya csontjába.

Hogy ezek a szimbólumok pontosan milyen eredetűek, még nem telesen tiszta, ennyi év elteltével sem. Sokan buddhista vallási szimbólumoknak vélik a faragások egy részét, azonban nem mindegyik hasonlít az abban a kultúrában használtakra, és vannak közte olyanok, amik teljesen ismeretlenek.

A kutatók egészen biztosak abban, hogy nem csak egy egyszerű dísztárgyról van szó, hanem egy meghatározott céllal elkészített ereklyéről, vagy eszközről. A faragásokat azonban nem sikerült mind a mai napig megfejteniük.

Természetesen abban senki sem kételkedik, hogy valódi koponyáról van szó, ezt a tudományos vizsgálatok is kimutatták már.

A régészek már mindent megpróbáltak, még a múltat is bevetették, vagyis megpróbálták visszakövetni a koponya útját, hátha legalább a készítő kiléte kiderül, vagy a koponya gazdájának neve.

Eredetileg a koponya tulajdonosa Bécsben jutott hozzá egy antikváriumban. Ezt megelőzően egy magánszemélyé volt, ő adományozta az antikvárium tulajdonosának a leletet, mondván, hogy egy nagyon régen élt felmenőjéé, aki orvosként dolgozott annak idején, és egész Ázsiát bejárta.

Az egyik ilyen utazása során egy tibeti kolostorban járt, és ellátta a megbetegedett szerzeteseket akik pénz helyett végül fizetségül ezt az ominózus koponyát ajándékozták neki, mondván, hogy a koponya nagy hatalommal, mondhatni varázserővel bír.

Ami a legkülönösebb az egészben, hogy nem lett meg a koponya gazdája még ennek ellenére sem, noha sokan úgy sejtették, hogy egy ott élt szerzetesé lehet.

Ugyanis a tibeti történelmi dokumentumok, levelek egyike sem tesz említést erről a koponyáról. Egyetlenegy naplóbejegyzésben találnak rá valami konkrétumra, egy Khenpo nevű szerzetes önmagának írt jegyzeteiben.

Ebben megemlíti, hogy egy a jó útról elkalandozott lélek visszatérítése gyanánt lett kifaragva a bűvös koponya. Egyfajta átok levételére szolgálhatott, azonban túl kevés információ maradt fenn arról, hogy ennek a történetnek az igazságtartalmáról meggyőződjünk.

Ráadásul a tibeti származást feltételezve is rejtély, miért szerepelhettek buddhista szimbólumok, és hindu szimbólumok egyaránt a leleten, számtalan más, megfejtetlen jellel együtt.

A koponya valószínűleg egy mély, és erős üzenetet hordozott, melyet a szimbólumokból lehetne kiolvasni. A konkrét megoldó kulcs azonban örökre elveszett az idők során, ezért nem sikerült senkinek sem dekódolni az üzenetet.

Pár szimbólum önmagában is értelmezhető, azonban a teljes üzenet nagyon hiányos. Több felvetés is született, miszerint a koponya azért lett kifaragva, mert nem emberi koponyáról van szó, hanem egy idegen lény koponyájáról.

Akárhogyan is, a koponya még most is őrzi a titkát, és a rajta látható üzenetet talán sohasem fogjuk dekódolni.

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan spirituális történelem tibeti szerzetesek mágikus


Megtekintések száma: 153573





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet