Serkenti az agyat a rózsagyökér: így hat a szervezetünkre ez a természetes csoda!

2023. január 15., vasárnap




Ha ezeket tudod róla, te is fogyasztani fogod!

A rózsagyökér, vagyis az illatos varjúháj nálunk kevéssé ismert, a világ más részein viszont régóta használt gyógynövény. 

Speciális hatóanyagai erősítik és energiával látják el az élő szervezetet.

Az érettségi előtt állóknak igazán hasznos növény, mert amellett, hogy nö­veli az állóképességet, fokozza az erőnlétet és a sportteljesítményt, serkenti az agyi képességeket.

Vagyis, vizsgára készülés alatt érdemes fogyasztani, mert fokozza a szellemi teljesítményt, segít, hogy könnyebben emlékezzünk.

Az már csak hab a tortán, hogy normalizálja a vérnyomást és véd a stressz és a depresszió ellen.

Szinte elképesztő az a sajátossága, hogy adaptogén.

Ez annyit jelent, hogy alkalmazkodik a szer­vezet igényeihez, és csak ott és annyira avatkozik be a működésébe, ahol és amennyire szükség van rá.

A rózsagyökér modern kori sikertörténete akkor kezdődött, amikor az 1960-as években szovjet kutatók humán- és állatkísérletekben egyértelműen igazolták, hogy a rózsagyökér kivonata speciális hatóanyagot tartalmaz. 

Ez erősíti és energiával látja el az élő szervezetet; számos problémára, elváltozásra, sok tünet kezelésére kedvezően hat. 

Nem véletlen, hogy a „kiválasztottak", tehát az űrhajósok, élsportolók, sőt az idősödő politikai vezetők voltak azok, akik a rózsagyökér-tartalmú készítményekhez elsőként juthattak hozzá. Később, a hetvenes években Svédország, majd a kilencvenes évektől az Egyesült Államok is bekapcsolódott a kutatásokba.

A rózsagyökér rendkívüli sajátossága, hogy adaptogén. Ez annyit jelent, fejtette ki portálunknak Héthelyi Istvánné, a Magyarok Nemzetközi Orvostudományi Akadémiájának (WHMA) tagja, hogy alkalmazkodik a szervezet igényeihez: csak ott és csak annyira avatkozik be a működésébe, ahol és amennyire szükség van rá. 

Mellékhatások nélkül ilyen adaptogén hatással ismereteink szerint világszerte csak néhány gyógynövény rendelkezik.

A gyakorlat és a klinikai kísérletek igazolták az évszázados, tradicionális gyógyászat valamennyi megfigyelését: szervezetünk minden részére erősítőleg hat a rózsagyökér rendszeres fogyasztása, csökkenti az élet minőségét romboló hatásokat.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód


Megtekintések száma: 171084





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet