Sikerrel ültettek át egy másik fejet egy kísérleti rágcsálóra- év végén jön az emberes műtét is, amire mindenki vár!

2017. május 5., péntek




Dr. Sergio Canavero és csapata sikeres műtéte hajtott végre egy kísérleti rágcsálón. Jöhet az első emberi alany.

Úgy tűnik, tényleg megvalósulhat a 2017 végére tervezett első emberi fejátültetés. Minden jel erre utal.

Dr. Sergio Canavero éveken át tett nyilatkozatai, kitartó munkája és kutatásai, valamint a technológia fejlődése.

Mindezt nemrégiben az pecsételte meg, hogy egy majmon végeztek sikeres fej transzplantációt, és az állat életben is maradt. Később etikai okokból az állatot elaltatták, de a vizsgálatok szerint életképes maradt volna a műtétet követő hetekben, vagy akár hónapokban, években is.

Most egy újabb eredményről számoltak be: két fejjel rendelkező fehér patkányt hoztak létre.

Az egészet úgy kivitelezték, hogy a procedúrához 3 kíséreti rágcsálót kerítettek, majd nekiláttak a bizarr műtétnek. Az egyik állat maga volt a fejdonor, akinek eltávolították a testéről a fejét.

A másik pedig a fogadó volt, amelyikre ráoperálták az új fejet. A harmadik rágcsáló pedig a vér áramoltatására, keringtetésére volt felhasználva.

A rendkívül bizarr műtét sikeresen lezajlott, és a két fejjel rendelkező rágcsáló életben maradt.

Az állat mindkét feje képes volt látni, hallani, és érezni. Ez egy hihetetlenül nagy előrelépés az orvostudományban, és a fejátültetésben.

Az év végén egy 31 éves orosz fiatalon fogja elvégezni a hátborzongató, és egyben veszélyes műtétet, hogy emberen is kipróbálják a mérföldkőnek számító dolgot.

A Wednig-Hoffman szindrómában szenvedő férfi elfogadta a műtét kockázatait, és önként jelentkezett. Elmondása szerint nincs vesztenivalója, és ezzel történelmet írhat, és ha sikeres a műtét, akkor elkerüli a biztos halált, a leépülést.

A műtét napján a világ titkai élőben fog közvetíteni, a világ több nagyobb médiaszereplőjével együtt a várható eseményekről, mert minden bizonnyal történelmet fog írni Dr. Canavero.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen orvostudomány


Megtekintések száma: 44515





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet