Sikerült megtalálnia a kvantumfizikának a gömbvillám egyik összetevőjét?

2018. március 13., kedd
Egy új kvantumrészecske lehet a megoldás.

Lehet, hogy rájöttek, hogy pontosan miből is van a gömbvillám.

A gömbvillám, és annak eredete, valamint felépítése még mindig totális rejtély a tudomány előtt. Renegetg tanulmány született már, mely azt próbálta taglalni, hogy mi lehet.

Ezek között voltak olyan tanulmányok is, melyek még a paranormális eredetet is felvetették.

Egyes elméletek szerint a gömbvillámok olyan elektromos eredetű , de intelligens kezdetleges létformák, melyek a mi világunk és más világok - vagy dimenziók - között közlekednek.

Más vélekedések szerint a gömbivllám olyan plazmagömb, amiben az atomoka mágneses mozgás lévén csomókat alkotnak.

Az Amherst és az Aalto Egyetemek tudósainak sikerült elkészítenie az első három dimenziós skyrmiont kvantum gázban. A skyrmion létezését már 40 évvel ezelőtt feltételezték, azonban kísérletileg még csak most sikerült megfigyelni.

A megfigyelések során nem akármire jöttek ráa tudósok. Mégpedig arra, hogy az anyga számtalan tulajdonságában hasonlít a gömbvillámokra.

Vagyis könnyen lehet, hogy az új kvantumrészecske alkothatja a titokzatos jelenséget magát is.

"Lenyűgöző, hogy sikerült egy szimmetrikus elektromágneses csomót létrehoznunk, ami egy kvantum gömbvillám, mindössze két ellenáramoltatott elektromos hullámmal."

- mesélték a kutatásban résztvevő tudósok.

Szerintük éppen ez az oka, hogy egy természetes villámcsapás következtében időnként létrejöhet maga a gömbvillám jelensége.

A gömbvillámok sokági egyfajta mítoszként voltak jelek, mivel nem volt bizonyítéka létezésükre, csak beszámolók, ezt pedig a tudomány nem vette komolyan.

A tudósok szerint még további kutatásra van szükség, hogy ezzel a módszerrel képesek legyenek valódi gömbvillámokat létrehozni, és további kutatásokkal egy jobb hatásfokú módszert is kaphatnak, ami lehetővé teszi majd a fúziós reaktoroknál használt plazma stabilizálását.

A kutatás egyelőre nem magyarázza a gömbvillámoknál megfigyelt szintén nagyon érdekes jelenséget: mégpedig azt, hogy miért tűnt úgy sok megfigyelés esetében, mintha intelligens viselkedést tanúsítana maga a gömbvillám...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek kvantumfizika hihetetlken


Megtekintések száma: 82590

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet