Sikerült! Óriási hírt közölt a Pécsi Tudományegyetem a koronavírussal kapcsolatban

2020. március 21., szombat




A Pécsi Tudományegyetem (PTE) szombaton az MTI-vel nem akármit közölt.

Sikerült meghatározni a koronavírus teljes genetikai kódját, ami fontos a további hazai és nemzetközi kutatások elősegítésére

- közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szombaton az MTI-vel.

Mint írták, a PTE Szentágothai János Kutatóközpontjának (SzKK) Jakab Ferenc vezette virológiai és a Gyenesei Attila vezette bioinformatikai kutatócsoportjának együttműködésében megvalósult munka során közvetlenül egy magyar fertőzött beteg garatváladékának mintáját dolgozták fel nemzetközi protokoll alapján, majd határozták meg a vírus genetikai kódját.

A teljes munkafolyamatot Kemenesi Gábor irányításával Urbán Péter, Tóth Gábor Endre és Herczeg Róbert végezték el - jegyezték meg a közleményben.

Jakab Ferenc vezeti azt a miniszterelnök által korábban bejelentett akciócsoportot, amelynek célja a vírus jobb megismerése, fertőzési és terjedési mechanizmusának vizsgálata, a lehetséges prevenciós lépések felderítése, valamint a hatékony gyógyszer és gyógymódok későbbi kifejlesztése.

Őt idézve a közleményben azt írták: a genetikai kód meghatározása egyértelműen jelzi, hogy a szakmai összegfogások meghozhatják a várt sikert hazánkban is.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás:

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/pecsi-tudomanyegyetem-sikerult-meghatarozni-a-virus-teljes-genetikai-kodjat/kc5rmtg


Megtekintések száma: 25179





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet