Sikerült! Túl az áttörésen! Emberi sejteket fiatalítottak egy természetes vegyület segítségével!

2017. november 11., szombat




Ráadásul a módszer hihetetlenül egyszerű - állítják a tudósok.

Lorna Harries nemrég beszámolt kutatási vezetőként arról, a kísérletről, mely egy óriási áttörést hozott az örök élet, és az emberi szervezet megfiatalítására tett kísérletek kapcsán.

Az Exeter Egyetem molekuláris genetika professzora ugyanis csapatával véghez vitte azt, amit korábban lehetetlennek tartott a tudomány.

Mindössze pár órányi kezelés hatására az öreg sejtek már képesek voltak osztódni és a telomereik – a kromoszómák végei, amik a kor előrehaladtával megrövidülnek – is meghosszabbodtak.

Ez önmagában azt jelenti, hogy megvan az örök élet receptje. Ráadásul egyáltalán nem olyan bonyolult, mint ahogyan azt a korábban gondolták. Sőt, a vegyület, amit használtak, az nem csak természetes, hanem nagyon egyszerű is.

Az illesztő faktorok nevű gének folyamatosan kikapcsolnak, ahogy öregszünk.

Ezeket az illesztő faktorokat bizonyos vegyületekkel vissza is lehet kapcsolni, amivel az öregedő sejtek nemcsak ismét fiatalnak tűntek, hanem el is kezdnek újra osztódni, szaporodni.

A kutatók rezveratrol analógokat használtak, amik olyan vegyületek, amik a természetben a vörös szőlőben, a kakaóban és az áfonyában találhatóak meg. - írja az arsratio.hu.

“Ez az első lépés, abban, hogy elérjük az emberek végigéljék normális élettartamukat, viszont az egész életükben egészségesen,” mondta Harries.

“Az adataink arra utalnak, hogy a vegyületek felhasználásával visszakapcsolható a gének egy jelentős csoportja, ami az öregedésünk során kikapcsolnak, ezzel visszaállítva az öreg sejtek funkcióját.”

Egyszerűen nem hittek a szemüknek, amikor meglátták a megfiatalodó sejteket a sejtkultúrában. Ez egy olyan eredmény, amit soha senkinek sem sikerült még korábban elérni.

A lényege az az egész öregedésnek, hogy az öregedési folyamat során elvesztik a sejtek egyes képességeinket, így nem szabályozzák már megfelelően a génjeinket.

Ezért a szöveteink és a szerveink elkezdenek visszafejlődni, gyakorlatilag elkorhadni bizonyos értelemben.

Egy gén több üzenetet is küldhet a testnek, hogy végrehajtsa egyik funkcióját – például eldöntse, hogy növesszen e új véredényeket, vagy osztódjon.

Ahogy az emberek öregednek ezeknek a faktoroknak egyre jobban csökken a hatásfoka, vagy megállnak a működésükkel.

A mostani eredmények hatalmas áttörést jelentenek, sokak szerint néhány éven belül szó szerint elő lehet állítani az örök fiatalság szérumát.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen bizarr örök élet


Megtekintések száma: 24410





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet