Snowden: már rég zajlik a globális megfigyelés: megfigyelőrendszerré alakítja a régi telefonokat a titkosszolgálat?

2017. december 28., csütörtök




A program képes egy régi, fiókban heverő androidos okostelefont fejlett megfigyelőrendszerré változtatni.

Úgy néz ki, hogy a globális megfigyelési rendszer nem merült ki az amerikai központú NSA-ban.

Sőt, Merkel és a többiek lehallgatási botránya csak a kezdet volt. A globális megfigyelés, avagy a nagy testvér már a kisemberekhez, hozzánk is beférkőzött

Az elmúlt években sokat hallottunk Edward Snowdenről és mindarról, amit megtudott az NSA-nél töltött ideje alatt.

Annak idején saját maga robbantotta a hírt, miszerint az NASA és az USA teljes kormánya világszerte végez megfigyeléseket.

Snowden most egy újabb dologra hívta fel az emberek figyelmét.

A Haven: Keep Watch egy olyan app, amely a Guardian Project része, és képes egy régi, fiókban heverő androidos okostelefont fejlett megfigyelőrendszerré változtatni. A sok digitális védelem elvégre semmit nem ér, ha valaki egyszerűen fizikailag is hozzáfér a laptopunkhoz.

Az app képes figyelmeztetni a felhasználót, ha mozgást érzékel abban a szobában, ahol a laptop vagy más értékes felszerelés található.

Hangot is tud felvenni, ráadásul a telefon gyorsulásmérőjének adatait is feldolgozza.

Az újdonság egyelőre nem végleges, csak béta állapotú, és persze korábban is léteztek már hasonló próbálkozások, azonban Edward Snowden személye mindenképp külön érdekessé teszi ezt az alkalmazást.

Bár ő maga a felhasználók védelme érdekében dicsérte a projektet, sokak szerint arról van szó, hogy a kormányzatnak már régebben a birtokában lehet egy hasonló technológia.

Ugyanis több hír érkezett már arról, hogy a titkosszolgálat képes olyan szoftvert készíteni, mely a fülhallgatók érzékelőit fizikai ráhatás nélkül tudja újraprogramozni, hogy felvevő berendezésként funkcionáljanak.

Vagyis bárkinek a régi mobilja lehallgató központtá alakítható. Ez pedig komoly nemzetbiztonsági, és személyiségjogi aggályokat vethet fel....

Alapjaiban változhat meg a magánszféráról alkotott képünk. Ez ugyanis nem létezik többé...

Ma már gyakorlatilag sehol sem lehetünk biztonságban, és az adatainkhoz bárhol, bármilyen módon hozzáférhetnek, akárcsak a magánéletünkhöz.

Elérkezett tehát a magánélet bukásának hajnala...

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés új világrend globális megfigyelés nsa


Megtekintések száma: 126498





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet