Sokaknál mellrákot okoz, mégis rengeteg nő fogyasztja! Tudnod kell róla!

2023. január 6., péntek
A Kaiser Permanente kutató által végzett tanulmányban bizonyítást nyert, hogy azon nőknél, akik a mellrák diagnosztizálása után teljes zsírtartalmú terméket fogyasztottak, a halálozások aránya nagyobb volt, mint azoknál, akik a diagnózis felállítását követően alacsony zsírtartalmú tejtermékekre tértek át.

A mellrákos sejtek növekedését az ösztrogén hormon váltja ki. Az ösztrogén a zsírsejtek termelődik és raktározódik.

A legtöbb kutató állítja, az Egyesült Államokban és nyugat-európai országokban kapható tejtermékek megnövekedett ösztrogén és progeszteron mennyiséggel rendelkeznek, mivel a tejet gyakran vemhes tehenektől nyerik.

Logikus, hogy egy alacsony zsírtartalmú tejtermék kisebb mennyiségben tartalmaz ösztrogént és progeszteront, mivel belőle a legtöbb zsírt már eltávolították.

Ez azt jelent, hogy a mellrákkal diagnosztizált nőknek javasolt alacsony zsírtartalmú tejterméket fogyasztani, különösen azoknak, akiknél hormon receptor pozitív emlőrákot állapítottak meg.

A szakértők annak is szerettek volna utánajárni, hogy a magas zsírtartalmú tejtermékek növelik-e a mellrák kiújulását, valamint a halálozások arányát.

A következő teljes zsírtartalmú tejtermékeket tanulmányozták:

 • magas zsírtartalmú tej
 • sűrített tej
 • puding
 • jégkrém
 • tejsodó
 • sajt
 • joghurt
 • vaj

A tanulmányban résztvevő nőket 12 éven át figyelték meg

A kutatás szerint azoknál a nőknél, akik naponta legalább egyszer ettek teljes zsírtartalmú tejterméket, 64%-kal nőtt meg a bármilyen okból történő halálozás és 49%-kal a mellrák miatti halálozás valószínűsége azon csoporthoz képest, akiknek tagja kevesebbszer ettek teljes zsírtartalmú terméket vagy alacsony zsírtartalmú tejterméket fogyasztottak.

A tanulmány kapcsolatot mutat a teljes zsírtartalmú tejtermékek és a halálos kimenetelű mellrák között, de ez nem bizonyítja a közvetlen összefüggést. További kutatásokra van szükség, melyek igazolják a potenciális összefüggést a magas zsírtartalmú tejtermékek és a mellrák között.

Minden betegnek, akit korai stádiumú mellrákkal diagnosztizáltak, mindent el kell követnie, hogy csökkentse a kiújulás és növelje a túlélés esélyét, pl. a következőkkel:

 1. egészséges étrend követése, feldolgozott élelmiszerek és cukrok kizárása
 2. alkohol kerülése
 3. egészséges testsúly megőrzése
 4. rendszeres mozgás
 5. dohányzásról való leszokás

tartózkodás bármilyen gyógyszertől, amit korábban szedtünk, hogy csökkentsük a mellrák újbóli megjelenésének esélyét

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek egészség életmód felhívás figylemeztetés


Megtekintések száma: 128892

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet