Sokkoló részletek derültek ki Szilágyi István tragédiájáról

2020. május 5., kedd




A színész özvegye maga elevenítette fel a végzetes reggel fájó emlékeit: MEGBOCSÁT fiának, szerinte rendes gyerek!

Budapest — A gyilkosság véres helyszínén, abban a házban töltötte az éjszakát Szilágyi István (†82) özvegye, Humenyánszky Jolán (78), amelyben aznap a fiuk, Péter (49) megölte a színművészt.

Mint ahogyan azt vasárnap a Blikk is megírta, az egykori operatőr egy veszekedés során egy kalapáccsal ütötte le az édesapját, aki belehalt a bántalmazásba – a Fővárosi Főügyészség tegnap indítványozta a férfi letartóztatását. A családi tragédia után a rendőrök elvitték kihallgatásra a láthatóan sokkos állapotban lévő Jolika nénit, ám az idős hölgy az esti órákban visszatért az otthonába, amelyben még jól látszódtak a szörnyű bűntett nyomai.

– Mondták, hogy mehetek máshova néhány napra vagy akár tovább is, hogy ne kelljen látnom ezt a szobát... De huszonkét évet éltünk itt, mindig ebben az ágyban aludtunk ketten a férjemmel, én most is itt akarok aludni, csak már egyedül. Itt történt az egész, itt feküdt a földön István – mutatott a vérfoltos ágyra és szőnyegre Jolán, akit a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, Baricz Dezső támogatott.

– Nagyon sajnálom mindkettejüket... Nem haragszom Petire. Ő a fiam, szeretem, és jó lenne, ha minél előbb beszélhetnék vele és újra itthon lenne. Persze, nem tudom, ez mikor lenne lehetséges.

A romos, rendezetlen rákoscsabai házban nincsen áram, így az idős asszony a sötétben ülve elevenítette fel a végzetes reggel fájó emlékeit.

– Peti egyszerűen megbolondult. Már két nappal a baj előtt dühöngött, magában is kárt téve. Az ágyba vagy a falba verte a fejét. Vasárnap reggel is ez történt, az apja pedig – attól félve, hogy megint őt bántja majd dühében – rászólt, hogy viselkedjen, nyugodjon le. Peti ezután támadta meg – mesélte az özvegy, majd a gondolataiba temetkezett.

– Egy ideje szedtünk gyógyszereket, én is és Peti is, nyugtatót, antidepresszánst és altatót, de nem tudom, hogy a fiam rendesen vette-e be őket...

A család korábban több mint húszmillió forint hitelt vett fel az omladozófélben lévő házra. Ezt a mai napig törlesztik, többek közt az idős asszony alacsony nyugdíjából, másra alig maradt pénzük. A kis ház éppen ezért sok bosszúságot okozott, ám Joli néni mégsem akar hallani arról, hogy elhagyja az egykori közös otthont.

Tudtuk, hogy a család sorsa rosszra fordult, és ahogyan tudtunk, segítettünk. Biztosítottuk volna, hogy együtt költözzenek be egy otthonba, de nem akarták elhagyni a házat, így viszont tehetetlenek voltunk – árulta el Rózsahegyi Péter, a XVII. kerület fideszes önkormányzati képviselője.

Joli néni a történtek után is ragaszkodik otthonához.

– Néhány napra el kell mennem, mert jön egy takarítóbrigád, hogy eltüntessék a vérnyomokat, de amint végeztek, vissza akarok térni ide – jelentette ki.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 48350





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet