Soros állhat a tiltakozások mögött: rendszerszintű lázadást szíthat a milliárdos hatalmi elit

2020. február 10., hétfő
Partizán kiskátét adott ki az ellenzéki tüntetőknek a Soros György által támogatott Társaság A Szabadságjogokért (TASZ)

A tájékoztatóban a leendő tüntikézők ötleteket kaphatnak arra vonatkozóan, hogy miként kell megbénítani egy várost, útlezárásokkal, forgalomlassítással.

Az ebből fakadó forgalmi dugókról és környezetszennyezésről nem esik szó a kiadványban.

Korábban, 2018-ban a kormányellenes tüntetésekre is készültek egy úgynevezett szabálysértési útmutató diáktüntetőknek című kiadvánnyal. 

Abban az évben több, mint 53 millió forint támogatást kaptak Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától.

Sajnos a 2006-os véres tüntetéseknél, ahol az ellenzék akkori, és jelenlegi vezére Gyurcsány Ferenc lövette a békés tiltakozókat, nem láttunk hasonló „civil” támogatásokat, az ügyről viszont ITT láthattok további részleteket.

Közzétettek dokumentumokat, hogyan kell megbénítani egy fél várost?

Ahogy az az oldalt megnyitva látható, az érdeklődők négy fő témában tájékozódhatnak: milyen jogaik és kötelezettségeik vannak tüntetés előtt, közben és után, illetve a speciális gyűlésekkel kapcsolatban. 

Ez utóbbi a legizgalmasabb, hiszen ebbe a kategóriába esnek az útlezárások, a forgalomlassító demonstrációk, "a hosszú gyűlések" és a különféle flashmobok (villámcsődület).

A Társaság A Szabadságjogokért játékos, kérdezz-felelek formájában nyújt tájékoztatást arról, hogyan lehet megbénítani a forgalmat. "Van-e jogom olyan tüntetést szervezni, ami akadályozza az autóforgalmat, például félpályás útlezárással?"

- teszik fel a kérdést, amit egyből meg is válaszolnak.

Igen, jogod van azzal felhívni a figyelmet egy közéleti kérdésre, hogy lassítod, nehezíted a tüntetéseddel a gépjárműforgalmat egy adott útszakaszon. Természetesen annál erősebben indokolható a forgalomlassítás, minél szorosabb a kapcsolat a tüntetés célja és a tiltakozás ilyen formája között."

Nem sokkal később hozzáteszik, komoly akadálya nincs az útlezárásoknak, mert a nagyvárosokban nehezen fordulhat elő olyan helyzet, hogy a "forgalmat ne lehessen más útvonalon biztosítani".

"Persze az, hogy mikor lehetetlenül el a forgalom, a konkrét úthálózati viszonyoktól függ. Nagyvárosban aligha fordul elő olyan helyzet, hogy a forgalmat ne lehetne más útvonalon biztosítani"

- írják. 

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés politika soros


Megtekintések száma: 48891

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet