Speciális fehérjére bukkantak ami fiatalon tartja a bőrt és a sejteket! MEGVAN a fiatalság titka!

2023. augusztus 11., péntek
A Nature magazin is beszámolt az áttörést hozó eredményekről. Egyesek már arról beszélnek, hogy a következő generációm akár örökké élhet, vagy legalábbis elérhetik a 150-160 éves életkort is!

Tanulmány készült egy speciális fehérjéről, amely fiatalon tartja a bőrt, és elősegíti az új, erős sejtek képződését.

A COL17A1 névű fehérje a legújabb kutatás szerint nagyban növeli a bőr ellenálló képességét, és segítséget nyújt egészségének fenntartásában, valamint a sérülések gyors gyógyulásában.

Mindezt azzal éri el, hogy a sejtek cserélődését serkenti, amely kulcsfontosságú elem a szövetek épen tartásában. Lényegében tehát a már kimerült, régi sejtek helyére újak kerülnek

– magyarázta a kutatás vezetője, Nisimura Emi, a Tokiói Orvostudományi Egyetem őssejtkutatási részlegének professzora.

Az öregedés következtében a CLO17A1 fokozatosan ürül ki a bőrből.

Hasonló hatással bír a fiatal bőrre az UV-sugárzás és az egyéb káros környezeti hatások is.

A folyamat eredményeként a gyengébb sejtek reprodukálódnak, aminek hatására a bőr elvékonyodik, nehezebben viseli a stresszhatásokat, és lassabban gyógyul.

A kutatáshoz, melyet csütörtökön publikált a Nature (Természet) című magazin, házi egerek farkának bőrén végeztek kísérletet, mely hasonló jellemzőket mutat az emberi bőrszövetekkel.

A kutatók arra keresték a választ, stimulálhatók-e a már kimerült sejtek. Két kémiai vegyületet különítettek el – Y27632 és apocynin –, és a teszt pozitív eredményeket hozott.

Mindkét vegyület a sérült bőrfelület gyógyulását idézte elő, ami nagy előrelépést jelenthet a bőr és öregedésének csökkentésében is.

Nisimura szerint munkájuk odáig vezethet, hogy krémeket és tablettákat állítsanak elő, amelyek megfékezik bőrünk állapotának romlását, és elősegítik a regenerációt.

Tervei között szerepel továbbá, hogy gyógyszerészeti és kozmetikai cégekkel is együttműködjenek a jövőben.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány orvostudomány örök fiatalság


Megtekintések száma: 81062

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet