Stephen Hawking azonnali figyelmeztetése a világnak!

2017. május 20., szombat
Nem köntörfalazott, felhívta a figyelmet a veszélyre.

Stephen Hawking újra sokkoló kijelentést tett. Az utóbbi időben az elméleti fizikus igen kendőzetlenül fogalmaz egyes témákban, főleg, ha az emberiség sorsáról van szó.

Nemrégiben a Starmus fesztiválon szólalt fel, ahol a művészeteket és a tudományt ünnepelték.

Itt mondta el, hogy a Föld a jövőben már nem lesz képes eltartani minket. Lassan nem csak a hely fog elfogyni, hanem a bolygó erőforrásai is kiapadhatnak. Ez pedig beláthatatlan következményekkel járhat a jövő generációira nézve.

Ez pedig azt vonja majd magával, hogy veszélybe kerülhet az emberi létezés.

A 75 éves elméleti fizikus azt is hozzátette, hogy erősen hisz abban, hogy az emberiség egyetlen esélye az lehet, hogyha elkezd élhető, vagy benépesíthető planéták után kutatni.

"Át kell törnünk a tudomány korlátait" - állítja.Mindent meg kell tenni azért, hogy egy szűk évszázadon belül kijussunk a Naprendszerből, és le tudjunk telepedni más bolygókon, mert, ha itt ragadunk, akkor halálra vagyunk ítélve.

Szerinte a Mars is egy remek lehetséges célpont lehet, de ezt ebben az esetben valahogy terraformálni kellene alig 8 évtizeden belül.

A lehetséges kipusztító okok között egyébként felsorolta a globális felmelegedést, az aszteroida becsapódást, és a világjárványokat is.

De ha csak egyszerűen kifogynak a Föld erőforrásai, már az is egyfajta globális kataklizmát tudna okozni, és összeomlasztani az emberi társadalmakat.

Korábban némileg optimistább volt a brit asztrofizikus, ugyanis azt nyilatkozta, hogy az emberiségnek maximum 1000 éve lehet még a bolygón, ha nem távozik, és teljesen kiszipolyozza azt.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány stephen hawking az emberiség jövője


Megtekintések száma: 96701

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet