Stephen Hawking megdöbbentő dolgokat mondott Trumpról és az időjárás globális változásáról!

2017. július 3., hétfő
Hátborzongató dolgokat vizionált, érdemes lehet odafigyelni a szavaira.

Stephen Hawking, a világ egyik legnagyobb elméjű elméleti fizikusa egy sokkoló és egyben exkluzív interjút adott nemrégiben a BBC-nek.

Olyan dolgokat vetít előre, aminek senkis em fog örülni, és mely, ha valóra válik - amire szerinte jó esély van - akkor gyerekeink és unokáink élete maga lesz a pokol.

Arról van szó, hogy a fizika professzor elmondta, hogy Donald Trump amerikai elnök döntése a kihalás szélére sodorhatja az emberiséget, mivel olyan mértékben tönkremegy az időjárás a klímaegyezmény felrúgásával, hogy az kihat majd a mi életünkre is.

Trump magánakciójával a Föld egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a Vénuszhoz hasonló melegházszerű bolygóvá alakuljon.

"Közel állunk a fordulóponthoz, amikor a globális felmelegedés már visszafordíthatatlanná válik. Trump akciója a Földet a szakadék szélére sodorta, hogy olyanná váljon, mint a Vénusz, kétszázötven fokkal és kénsavas esővel" - állította.

"Az éghajlatváltozás a legnagyobb veszély, amivel napjainkban szembe kell néznünk, de megelőzhetjük, ha időben cselekedni kezdünk. A klímaváltozással kapcsolatos bizonyítékok megtagadásával és a párizsi klímaegyezményből való kihátrálásával Donald Trump elkerülhető környezeti károkat okozhat a bolygónak, veszélyt okozva a természetnek, nekünk és a gyermekeinknek"

Megdöbbentő és egyben sokkoló kijelentések, amiknek súlya van, hiszen nem akárki mondta őket, hanem egy olyan elméleti fizikus, aki nem csak a vakvilágba beszél, és számos elméletéről bizonyosodott már be, hogy igazolttá vált.

A pesszimista Stephen Hawking szerint a Föld napjai meg vannak számlálva, és nem hiszi, hogy még idő előtt képes lesz az emberiség összefogni, és egy nagy klímatervet kidolgozni a problémára.

Evolúciósan is benne van a mohóság és a kapzsiság az emberben, ezért szerinte nem leszünk képesek megváltozni, a bekövetkező kataklizma előtt biztosan nem.

"Attól tartok, hogy az evolúció beépítette a mohóságot és az agressziót az emberi génállományomba. Nincsenek jelei a konfliktuscsökkenésnek, a militarizált technológia és a tömegpusztító fegyverek fejlődése katasztrofális következményekkel járhat. Az emberiség túlélésére a legnagyobb remény, hogy önálló kolóniákat hozunk létre az űrben" - állította.

Vagyis továbbra is az lehet az egyetlen esélyünk, ha megpróbálunk egy interplanetáris fajjá válni.

Túlságosan szövevényes pénzügyi és gazdasági érdekek szőtték már keresztül-kasul a bolygót ahhoz, hogy ezt belátható időn belül fel lehessen számolni.

OSZD MEG másokkal is!

globális felmelegedés globális klímaváltozás tudomány környezetszennyezés stephen hawking


Megtekintések száma: 75844

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet