Stephen Hawking megdöbbentő kijelentést tett - halála előtt figyelmeztette a világot!

2018. április 16., hétfő




Az utolsó esélyről beszélt?

Az elméleti fizikus még életében, nem sokkal a halála előtt figyelmeztette az emberiséget, hogy ez lehet az emberiség túlélésének egyetlen esélye.

Stephen Hawking azt mondta, hogy nagyon komoly bajban van az emberiség. 

Az elkövetkező évtizedekben ugyanis sorra olyan potenciális veszélyforrások jelennek meg - néhány már jelen is van - melyek alapjaiban veszélyeztethetik a létünket.

Hawking elmondta, hogy ott van például a mesterséges intelligencia, és a robotok világa, mely már kialakulóban van, és az elkövetkező 50 évben biztosan megvalósul.

De fenyeget még minket a globális felmelegedés is, illetve genetikailag módosított, világjárványokat okozni képes mesterséges vírusok, vagy akár nukleáris világháború.

Ezek mind olyan tényezők, melyek bekövetkezhetnek alig 100 éven belül.

Éppen ezért Stephen Hawking megdöbbentő kijelentést tett, mielőtt végleg itt hagyott minket: az emberiségnek el kell hagynia a Földet legkésőbb 2117-re, ha túl akarja élni önmagát.

Nincs mese, kolonizálnunk kell majd más bolygókat, más rendszereket, méghozzá alig 100 éven belül.

Persze ez lehetetlennek tűnő feladat, de gondoljunk csak bele, mennyit fejlődtünk 100 év alatt, és hogy mennyivel gyorsabban történik napjainkban már a technológiai fejlődés.

Stephen Hawking "Expedition New Earth" - azaz Új Föld Expedíció - című dokumentumfilmjében éppen erről értekezett.

Számításba veszi, hogy mit kell majd meglépnie az emberiségnek a csillagközi utazások irányában, hogy túlélje bölcsőjét, a Földet. Ha ugyanis itt maradunk, akkor ez a bölcsőnk lesz egyben sírunk is.

"El kell terjednünk a Naprendszeren kívül is, ugyanis ha a Földön valamilyen kataklizma menne végbe, az nem jelentené automatikusan az emberi faj kipusztulását."

A híres elméleti fizikus hozzátette, hogy nagyon rossz esélyekkel játszik egy faj, ha az összes tojást egyetlen kosárban hordozza.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány stephen hawking világvége kataklizma


Megtekintések száma: 21748





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet