Stephen Hawking szerint az emberiség fel fogja zabálni önmagát!

2018. február 21., szerda
Nem csak arról van szó, hogy feléljük a tartalékainkat. Szerinte ennél sokkalta rosszabb a helyzet!

A brit asztrofizikust rengeteg megoldandó probléma foglalkoztatja a különféle elméleti eszmefuttatás mellett az univerzumról.

Az egyik ilyen az emberiség sorsa, és az, hogy pontosan mi lesz velünk az elkövetkező néhány évtizedben vagy évszázadban.

Stephen Hawking nem éppen optimista a jövőt illetően, és félelmeinek sokszor hangot adott már korábban.

Többek között azt mondta, hogy a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák és az energiaválság okozhatja majd a vesztünket.

Ezek közül most az egyikre ismét kitért, bár korábban már ejtett róla szót.

A brit asztrofizikus Larry King műsorában 2016 környékén nyilatkozott. Évekkel ezelőtt "a szennyezés és a túlnépesedés miatt aggódtam. Azóta csak rosszabb lett a helyzet" – mondta.

Szerinte az a baj az emberi fajjal alapvetően, hogy hülye, kapzsi, és nagyon nagy szennyezést okoz a Földnek, amit a bolygó aligha fog tudni kiheverni.Az asztrofizikus szerint úgy tűnik, a kormányok belevetik magukat egy mesterséges intelligencián alapuló fegyverkezési versenybe, pedig "a mesterséges intelligenciát, ha elfajzik, nehéz megállítani".

A tudós hangsúlyozta:

"Biztosítanunk kell, hogy a mesterséges intelligenciát etikusan tervezik meg és biztonsági intézkedéseket is alkalmaznak" vele kapcsolatban.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen stephen hawking az emberiség jövője


Megtekintések száma: 26108

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet