Súlyos tüdő és szívbeteg ez a magyar kislány, aki hajléktalanná válhat! Segítsünk rajta!

2018. április 15., vasárnap
Pár hetük van április végéig, elbontják a házukat!

A kis Natin próbál most segíteni az ország. A kislány komoly szívbetegséggel küzd, de még a tüdejével sincs minden rendben.

Komoly a baja cslaádja háza táján. Érd Ófaluban laknak egy alig 25 négyzetméteres kis kunyhóban.

A kunyhó ráadásul ablaktalan, és annak idején e engedély nélkül lett építve, ezért heteken belül, április végére le kell bontani majd.

Natit az anyja hathónaposan elhagyta, így lett Erzsi a nagymama a gyámja. A kislány apja a lehetőségekhez képest támogatja Natit, bár ő is csak alkalmi munkánkból él. A nyolcéves kislányt többször műtötték, jelenleg is kórházban van.

Felmerült a transzplantáció lehetősége is nála, de egyelőre még több műtét vár rá. A nagymama most a kórházban kapott szállást, míg a kislány felépül.

Azt pontosan nem lehet tudni, hogy meddig tart Nati kórházi gyógykezelése, csak egy biztos: a reménytelenség, a kilátástalanság és a kiszolgáltatottság érzése uralja a nagymamát.

Annak az esélye, hogy valamilyen lakhatási lehetőséghez jussanak, szinte egyenlő a nullával. 51.000,- Ft a havi bevételük, ebből képtelenség albérletet fizetni, viszont sem a kislány, sem a nagymama nem tudja elképzelni egymás nélkül az életüket.

„Erzsi: rettegek ettől a helyzettől, annyira szeretem Natit, hogy nem tudnám elképzelni nélküle az életemet. Mi összetartozunk, a szegénységünk ellenére nagy-nagy szeretetben élünk…Anyaotthonba, vagy egyéb olyan szállásra, ahol többen laknak, pontosan Nati betegsége miatt nem mehetünk, hiszen most biztosítani kell számára az úgyn. steril szobát. 

A kórházban az orvosok is jól ismernek, tudják, hogy mindenem a kislány, hiszen évek óta itt kezelik a kislányt.

A mostani reménytelen helyzetünkről is beszéltem, úgy tudom a kórházból írtak az érdi önkormányzatnak is, hogy segítsenek a lakhatási gondunkon. 

A nagymama miután az év elején megtudta, hogy elbontják az épületet, amiben laknak, személyesen kereste fel az érdi önkormányzatnál a polgármestert. Elvitte Nati orvosi papírjait is, hogy milyen súlyos beteg kislányról van szó. A polgármestertől azt a választ kapta, hogy ott helyben nincsenek szociális bérlakások.

A kör itt bezárul…bár a szegénység és a betegség hatványozottan volt jelen az életükben, mindig legyőzték valahogy. Most úgy tűnik, április végén maga alá gyűrni őket. Ha csak a jóérzésű emberek, és néhány szervezet segítségével nem sikerül valamilyen lakhatási formát találni Erzsinek és Natinak.

A Tündérpakk Alapítvány szintén részt vesz abban az akcióban, hogy sikerüljön valami megoldást találni számukra. Akik szívesen csatlakoznak ehhez a nemes célhoz, itt megtehetik.

Tündérpakk Alapítvány: Mangnet Bank: 16200120-18541478 Külföldről: IBAN: HU 16200120-18541478A közlemény rovatban mindenképpen írják bele: Nati lakhatásáért!

Minden felajánlást hálásan köszönünk a kislány és a nagymama nevében!

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 17089

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet