Szabadul a magyar sorozatgyilkos: szerinted jó ötlet visszaengedni a társadalomba?

2018. május 10., csütörtök
A Skálás gyilkosként is ismert férfi 4 emberrel végzett... most kiengednék.

Sokan ismerik, és még többen útálják azért, amit tett. kegyetlenül elvette 4 ember életét, ezzel brutális sorozatgyilkossá lépve elő. Bár tettét nem mostanában követte el, hanem a múltban, az áldozatok hozzátartozói mégsem bocsátanak meg.

Most pedig felröppent a rémhír, hogy ki is engedik.

Negyed évszázad raboskodás után Bene feltételesen szabadlábra helyezhető egy elsődleges bírói döntés alapján. A négyszeres gyilkos azonban még nem szabadult, hiszen az ügyészség fellebbezett.

A bíró úgy látja, hogy nem jelent veszélyt a társadalomra, és elérte a raboskodása a célját.

Az ügyészség álláspontja szerint nincs garancia arra, hogy az elítélt a szabad életben törvénytisztelő állampolgárként élne...

Bene László 1989 és 1994 között négy gyilkosságot is elkövetett. Társával, Donászi Aladárral - aki már meghalt - először egy rendőrrel végeztek, majd Sádt Győzőt végezték ki a Skálánál. Pár hónapra rá két vadászt öltek meg Sárszentmihálynál.

A máédia több ízben kérte ki a magyar emberek véleményét arról, mit szólnának, ha tényleg szabadulna. Elsöprő eredmény született.

Az egyértelmű többség, 89 százalék szerint sosem szabadna kiengedni, míg 11 százalék állítja: már megbánta bűneit, így ki kell engedni.

2016-ban vizsgálták felül Bene László ügyét: több szakértő – köztük pszichológus – hosszas és összetett teszteknek vetette alá. 

A szakemberek akkor azt állapították meg, nem valószínű, hogy szabadulása esetén a férfi törvénytisztelő életmódot folytatna, ugyanis nem következett be olyan mértékű változás a személyiségében.

Eszerint az ország többsége szerint nagyon is rossz ötlet őt kiengedni a társadalomba. Annál is inkább, mert láthattuk, mi lett az elmúlt évek "termése" alapján. 

Számos brutális bűncselekményt követően derült ki már, hogy az illető visszaeső volt, vagy épp nemrég engedték ki a börtönből.

Nem hisszük, hogy ezeknek a tragikus eseteknek a sorát kellene folytatni...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség sorozatgyilkosok magyraország vita


Megtekintések száma: 12592

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet