Szabadulj meg a béklyóidtól! Az önbeteljesítés 5 titka!

2016. november 8., kedd




Tudtad, hogy csupán 5 lépésre van minden ember a testi és lelki beteljesüléstől? A gond csak az, hogy az emberek 90%-a még az első lépést sem tudja megtenni.

Az önbeteljesítés nem olyan egyszerű, mint elsőre hangzik, még annak ellenére sem, hogy csak öt egyszerű lépésből áll.

Ugyanis ezt az öt lépést a legnehezebb megtenni a világon, mivel alaposan felforgatja lelkünket, világnézetünket, és azt, ahogyan önmagunkra tekintünk.

Sajnálatos tény, de az emberek 90%-a még az első lépést sem tudja megtenni. Pedig valójában, ha valaki hajlandó a változásra, annak ezek a lépések borzasztó könnyűek lesznek. 

Nem is az az igazán nehéz ebben az egészben, hanem az, hogy meg is értsük az egyes lépéseket, és hogy melyiknek milyen szerepe lesz életünkben, milyen hatással lesz ránk.

Ne másokhoz mérd magad

Nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy el tudj indulni az önbeteljesítés útján, fel kell ismerned azt, hogy nem vagy másokhoz fogható. Még kevésbé vagy másokhoz mérhető.

Éppen ezért felejtsd el azt, hogy másokhoz hasonlítgatod magad. Lehet, hogy a szomszéd jobb valamiben, de attól még te nem vagy kevesebb ember, ráadásul más tulajdonságokban pedig valószínűleg te remekelsz. Ne hagyd, hogy a másokhoz való mérés és viszonyítás formálja a saját magadról alkotott képet, mert sohasem leszel megelégedve önmagaddal.

Fogadd el önmagad

A második lépés talán az összes közül az egyik legnehezebb, ugyanis itt elérkezik a pont, hogy megbékélj önmagaddal. Az emberek kétharmada ugyanis nincs kibékülve saját magával, még akkor sem, ha váltig állítják.

Ha pedig valaki nem fogadja el önmagát, az nem fog tudni igazán teljes életet élni. Elfogadni önmagadat, annyit tesz, mint megbékélni saját belső valóddal, és annak ellenére szeretni magad, hogy bizony neked is vannak hibáid. Gyakorlatilag a hibáid ellenére meg kell szeretned önmagad, ez a kulcsa önmagunk elfogadásának.

Ne ragadj meg egy adott szinten

Fontos megértened, hogy az önbeteljesítés egy folyamat, és nem a cégcél. Mindig legyél azzal tisztában, hogy örökké lesz tanulni valód, és soha nem lesz olyan, hogy már mindent tudsz, hogy már elérted, amit akartál.

Az önbeteljesítő emberben mindig ott a bizonyítani akarás, és a fejődési készség. Nincs olyan, hogy tökéletesség, és a közhiedelemmel ellentétben nem is lehet elérni azt, maximum törekedni tudsz rá.

Te irányítasz

Vésd a tudatodba, és soha ne felejtsd el, hogy te magad irányítasz. Te vagy a saját szerencsédnek a kovács, és te felelsz azért, hogy milyen lehetőségek és próbák jönnek majd az életedben. 

Ha csak az áldozat szerepben sodródunk az árral, akkor kicsúszik az irányítás a kezeink közül, és az önbeteljesülés soha nem valósul meg.

Hagyd az egódat

Az önbeteljesítő embereknek megvan ugyan a maguk egója, de félreteszik arra az időre, míg megvalósítják a végső önbeteljesülést.

Az egó ugyanis sok esetben csak gátolja azt, hogy tisztán láss, hiszen az egóhoz olykor szorosan hozzátársul az önzőség, az önzés jelensége is, mely bemocskolja még a legnagyobb jó szándékot is. Légy alázatos, halld meg mások véleményét, és ne legyél rest tanulni másoktól, vagy a saját hibáidból.

Ha elismered saját hibáid, már jó úton vagy ahhoz, hogy felszámold az egódat egy kis időre, hiszen így elismered, hogy te sem vagy tökéletes.

Ha ezen az öt lépésen sikeresen átverekeded magad, lassan beáll a folyamat, melyet önbeteljesítésnek hívunk. Sok ember egy életen át küzd, és soha nem éri el, míg mások már egész fiatalon végigmennek ezen a rögös úton, és vannak, akik most próbálkoznak. Te melyik vagy?

ezotéria test és lélek spirituális önismeret önbeteljesítés önfejlesztés


Megtekintések száma: 215239





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet