​Szamurájkarddal támadt rendőrökre egy migráns: minden napos nyugaton...

2021. december 4., szombat




Lassan mindennapossá válnak a hasonló támadások a befogadó nyugat országaiban... Megérte a menekültekkel szembeni tolerancia?

A szenegáli férfi egy autót akart ellopni, ám a rendőrök közbeléptek, ekkor azonban rájuk támadt a nála lévő karddal és kettejüket megsebesítette. A rendőrök több lövéssel ártalmatlanították a támadót, aki súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba – írja a V4NA pénteken.

Megdöbbentő jelenetnek lehettek a tanúi a Franciaország északi részén lévő Cherbourg-en-Cotentin nevű település lakói december 2-án délután, amikor egy férfi

szamurájkarddal támadt rendőrökre.

A támadást megelőzően egy férfi bejelentést tett a rendőrségen, hogy a boulevard de l’Est-en található Leclerc áruház előtti benzinkúton egy férfi szablyával megfenyegette, majd ellopta az autóját. A kiérkező rendőrök látták, hogy a tolvaj elveszti uralmát a jármű fölött és egy hirdetőtáblának ütközik. 

Ezután kiszállt – ninjaruhába öltözve – és a nála lévő szamurájkarddal a rendőrökre támadt.

A France Bleu értesülései szerint

egy rendőrnő az állán, egy másik a fején sérült meg, mikor a harmadik rendőr tüzet nyitott és három lövéssel leterítette a támadót.

Súlyosan megsérült, a törzsét, a hasát és a vállát érték a golyók, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A fején megsérült rendőrnő sebét hét öltéssel kellett összevarrni.

A rendőrség az esti órákban házkutatást tartott a támadó otthonában, akiről annyit lehet tudni, hogy 36 éves szenegáli állampolgár és a Papa M’B. néven ismerik. Sajtóértesülések szerint több szúrófegyvert is találtak az ellopott autóban. Yves Le Clair cherbourg-i államügyész elmondása alapján a férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, korábbi drogügyei miatt már többször is elítélték.

A hatóságok nem terrortámadásként kezelik az ügyet

és a férfit kihallgatják, amint az egészségi állapota ezt lehetővé teszi.


Megtekintések száma: 2883





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet