Szaúd-Arábia megsemmisítésével fog megkezdődni a harmadik nagy világégés?

2017. május 9., kedd
Olyan globális háború van kibontakozóban, amire senki sem számított?

Lehetséges, hogy sokkal hamarabb kitör a harmadik világháború, és igazak azok a korábbi jóslatok, miszerint már Májusban megkezdődik a kataklizma?

Egyesek szerint nagyon úgy néz ki, ugyanis ha Szaúd-Arábia lerohanja iránt, akkor ők ellentámadásként lerohanják, és teljes mértékben a földdel teszik egyenlővé Szaúd-Arábiát.

Ez pedig egy olyan láncolatot indíthat el, mely még több "szereplőt" ránthat bele a konfliktusban, ami végső soron majd a szuperhatalmak egymással való szembenállását is fogja eredményezni.

Ez pedig azt jelenti, hogy csupán másodpercekre leszünk a világvége órán attól, hogy bekövetkezzen egy nukleáris kataklizma.

Megdöbbentő fenyegetést tett egy interjúban Mohammed bin Szalmán, Szaúd-Arábia helyettes trónörököse.

Úgy fogalmazott, hogyha nem lehet Iránnal tárgyalni, akkor tenni fognak róla, hogy a következő csata Iránban legyen.Ezzel sokak szerint arra utalt, hogy kész megtámadni Iránt. Irán szintén kész megtámadni Szaúd-Arábiát, sőt, viszontválaszban Hoszein Dehgán iráni védelmi miniszter elmondta, hogyha ezt az ellenféle meglépi, végső csapást mérnek Szaúd-Arábiára.

"Szaúd-Arábiában Mekkán és Medinán kívül semmi nem marad" - hangzott el a vészjósló fenyegetés.

Az iráni miniszter szerint gyanúsak a szaúdiak kapcsolatai az Egyesült Államokkal és Izraellel, és szerinte ezek a kapcsolatok ellentétesek a muszlim világ érdekeivel.

Sokan felfigyeltek a kibontakozó konfliktus hallatára, mivel korábban több médium is arról számolt be, hogy a harmadik világháború még idén kirobbanhat, egyes vélekedések szerint pedig ez egész pontosan májusban fog megtörténni.

Szaúd-Arábia tavaly január elején több szélsőségessel és terroristával együtt kivégzett egy síita vallási vezetőt.

Ez okozta azt a diplomáciai törést sokak szerint, ami most idáig fajult. Az egész konfliktusnak az a veszélye, hogyha kirobban egy háború közöttük, akkor az a térségre is jelentős hatással lehet.

Sőt, a legtöbben azt jósolják, hogy a háborúba akarva-akaratlanul, de más szereplők is bele fognak vonódni, így elkerülhetetlen lesz végül a nagy szuperhatalmak egymással való szembenállása.

Ez pedig egy nagyon rövid hidegháborús időszakhoz, majd egy harmadik világháborúhoz vezethet, mely nem csak a közel-keleten zajlana, hanem a háborús zóna egész Európáig kitolódna.

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés világvége politika harmadik világháború


Megtekintések száma: 45316

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet