Szeizmológus figyelmezteti a világot: mindent elsöprő katasztrófa közeleg!

2018. április 29., vasárnap




A bolygó mindkét féltekén pusztítást hagy majd hátra, és emberek millióit öli majd meg.

Lehet, hogy egy mindne eddiginél nagyobb erősségű megaföldrengés fog végigszaladni a bolygónkon.

Ha pedig így lesz, akkor emberek milliói fognak ebbe belehalni - legalábbis ezt állítja egy szeizmológus szakember.

Érdemes lehet odafigyelni arra, amit mond, mivel szakmabeli, és a szakemberek ritkán, és tényleg csak okkal szokták ráhozni az emberekre a frászt.

Ráadásul több más kollégája is évek óta hangoztatja, hogy közel lehet egy az egész bolygó arculatát átformáló rengéssorozat.

"Ez tulajdonképpen a Tűzgyűrű felébredésével egy időben fog lezajlani. Egyúttal a Yellowstone-szupervulkán kitörését is eredményezni fogja, ami egy kisebb kőkorszakba taszíthatja majd nem csak Amerikát de a fél világot is."

ha bekövetkezne egy ekkora katasztrófa, akkor azts ok apró előrengés előzné meg, melynek már most mutatkoznak jelei.

Aztán egy dominó láncolat indulna be, több rengéssel, melyek "összeérnének", és akár egymást is rősítenék, Európa-szerte egészen Ázsián át Alaszkáig.

A Richter-skála szerint 10-es erősségű lenne, ami mindent romba döntene, egyes szigeteket száz méterekkel mozdítana el az eredeti helyükről, de kontinenseinkre is hatással lenne, és méterekkel tolná fel például a Himalája legmagasabb csúcsát, a Mount Everestet.

A Malagában is vizsgálódtak a tudósok, az ott elvégzett vizsgálatok arra is rávilágítottak, hogy az eredmények szerint most 70%-kal nagyobb annak a veszélye, hogy ott kipattan majd egy nagy erejű rengés az elkövetkező egy évtizedben.

Ez a szám roppant magas, és előrevetíthet egy Európai szintű földrengést...

Ugyan kicsi az esély, hogy egy Malagából elinduló rengés valahogy dominóhatás szerűen végigmenjen egész Európán, ugyanakkor a föld történetében egyértelműen volt már erre példa, és ezt üledékes kőzetek, és egyéb geológiai nyomok is alátámasztják.

Ráadásul az elmúlt évtizedekben nem volt egyetlen olyan gigarengés sem, ami azért 100 évente legalább egyszer meg szokott ismétlődni, így bármelyik "pillanatban" esedékes lehet egy ilyen.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány érdekes érdekesség földrengés kataklizma megaföldrengés


Megtekintések száma: 32937





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet