Szellemet láttak a londoni metróban?

2016. június 3., péntek




Különös, kísérteties szellemalakot filmeztek le a londoni metróban. A nagy pestisjárvány idején elhunyt áldozatok egyikének szellemét sikerült levideózni? Valódi paranormális jelenést láthatunk, vagy csak a fény-árnyék játszik a képzelettel?

Egy videó került fel az internetre, melyen egy metróállomás látható, és valami egészen különös. Egy titokzatos fénylő szellemalak suhan át az egyik alagút sötétjében, mely egy pillanatra kivehető, aztán végleg eltűnik.

A londoni metró régóta mozgatja a paranormális kutatók, a szellemekben hívő emberek fantáziáját, de még a szkeptikusok között is időnként fellángol a vita arról, hogy valódiak-e azok a furcsa jelenségek, melyeket időnként odalenn tapasztalni.

Ez a világ legidősebb metrója, és a legnagyobb a vonalak teljes hosszúsága szerint. 1863. január 10-én nyitották meg Metropolitan Railway néven.

szellem-a-londoni-metroban

Az inerneten már javában megindultak a találgatások. Az egyik legérdekesebb elmélet szerint

a nagy pestis járvány idején elhunyt áldozatok egyikének a szelleme látható a felvételen.

Az incidens a Knightsbridge állomásnál történt meg nyugat Londonban. Egy gyanútlan utazó vette fel a metróállomást és közvetlen környezetét, amikor a szellemalak az egyik alagút sötétjében látható volt.

[caption id="attachment_9410" align="aligncenter" width="740"]londoni-metro-munkalatok Talán megbolygattak valamit?[/caption]

Többen beszámoltak már hasonló jelenségekről, tehát London városában nem szokatlan dologról van szó, Egyes állomásokon gyakran tapasztalnak természetfeletti jelenlétet, vagy paranormális tevékenységet, főleg éjszakánként.

Azt beszélik, hogy egyes metróállomások közvetlenül tömegsírok mellé épültek, melyekben több száz, vagy több ezer, a pestis általi halált halt áldozat csontjai nyugszanak.

A metró építésekor ezeket a szent helyeket megbolygatták, az elhunytak szellemei pedig fölébredtek, és azóta kísértenek az alagutakban.

Persze ezek csak puszta feltételezések, de többen akik ismerik a város múltját, elképzelhetőnek tartják azt a tényt, hogy valóban tömegsírok mellett épületek fel egyes állomások.

Sőt! Egyes alagutak egyenesen ilyen sírokon át vezetnek, és a londoniak nap mint nap több száz halott maradványai alatt utazik.

A szkeptikusabb tábor viszont úgy véli, mindez puszta szemfényvesztés, és csak a fény-árnyék játéka kelti azt a hamis illúziót, hogy a felvételen szellemet látni.

paranormál kísértet szellem szellemek kísértetek


Megtekintések száma: 17867





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet